Cinemax: Legendás állatok térnek vissza, mint Brad Pitt és Mel Gibson

Itt az első izgalmas Harry Potter-előzményfilm, Mel Gibson rendezőként, Brad Pitt pedig Angelina nélkül domborít.

A fegyvertelen katona

IMDb: 8,7  RT: 91%

Volt egy katona a második világháborúban az amerikai seregben, akinek legalább 75 társa életét sikerült megmentenie a csatatéren úgy, hogy fegyvert még csak nem is fogott a kezébe. Desmond Doss története egészen elképesztő, hiszen ő volt az első amerikai katona, aki lelkiismereti okokból megtagadta a fegyverhasználatot. A háború után mégis megkapta a legmagasabb amerikai katonai kitüntetést, a Medal of Honort (Becsület Érdemrend). A Mel Gibson által rendezett filmben a nyápic Andrew Garfieldre osztották a szerepet, aki egész jó választásnak tűnik a kisfiús arcával, most már csak imádkoznunk kell, hogy a pátoszért ordító cselekményből a kőkemény ausztrálnak sikerült-e valami feszes és sziruppal csak mértékletesen meglocsolt történetet kifőznie. Az első értékelések mindenesetre biztatóak.

(Várható bemutató: november 10.)


Legendás állatok és megfigyelésük

IMDb: 8,0  RT: 76%

Várakozás: ****

Ha kellően izmos Harry Potter-rajongó voltál, akkor bizonyára tudod, hogy abban volt egy tankönyv, amelyiknek az volt a címe, hogy Legendás állatok és megfigyelésük. Ha nem, akkor a címből e sorok írójához hasonlóan nagyjából egy NatGeós természetjáró sorozatra asszociálsz. Nos, ennek a bizonyos tankönyvnek a szerzője volt Göthe Salmander, akinek a történetét dolgozza fel J. K. Rowling friss opusa. Tehát egy HP-előzményspinoffról (sztorileágazás) van szó, már ha van ilyen. Salmander (Eddie Redmayne) a britektől New Yorkba érkezik egy máguskonferenciára, ahol egy eltévedt mágia nekimegy a táskájának, amiből pedig egy rakat furcsa lényecske szabadul elő. Az összegyűjtésük valamivel izgalmasabbnak ígérkezik, mint a Pokémonoké. Öt részt terveznek belőle, hajrá!

(Várható bemutató: november 17.)


Szövetségesek

IMDb: 7,4  RT: 62%

Várakozás: ****

A Szövetségesek annyi mindent elárul az előzetesében, hogy azt is gondolhatnánk, a moziban már nem lesz mit megtudnunk. A 40-es években játszódó történetben a Brad Pitt és Marion Cotillard által alakított kémek Észak-Afrikában megbízást kapnak egy náci tiszt kiiktatására, majd gyengéd viszony alakul ki köztük, családjuk lesz, és minden idilli, mígnem a férjjel közlik, hogy az asszony német kém. Hogy ez már a tetőpont, vagy még épphogy csak a bonyodalom, az nem derül ki, mindenesetre a kétely úgy nyírja ki a kapcsolatukat, mint Bradét és Angelináét. (A bulvár ugyanis épp a bájos Mariont látta meg a háttérben.) Nos, a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe-filmek zsenije, Robert Zemeckis ragasztott össze ebből valamit, ez így pedig elég ígéretes.

(Várható bemutató: december 1.)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább