Vajon megéri?

Sok kérdés kavarog bennem mostanában ezzel kapcsolatban. Vajon megéri ez a sok fejlesztés, amibe eurómilliókat/milliárdokat fektetnek a gyártók? Kell ez az emberiségnek? Megtérül egyáltalán valaha?

Egyszerű kérdések ezek, gondolhatja egy átlagos polgár, akinek az autó csak egy eszköz, amivel eljuthat A pontból B pontba. Viszont maga a válasz sokkal bonyolultabb.

A mai fogyasztói társadalom megköveteli ezt a fejlődést. A gépjárművek száma rohamosan növekszik, és itt nemcsak a személyautókra kell gondolni, léteznek munkagépek is, amik a nap 24 órájában dolgoznak 7 napon keresztül. A technika fejlődése az utóbbi években rohamosan gyorsul, kicsit sem lineárisan. Ha képes a világ továbbra is ilyen gyorsan fejlődni, akkor szubjektív véleményem szerint megéri!

A károsanyag-kibocsátás csökkentése a járművek rohamosan növekvő számával elkerülhetetlen. Továbbá melyik felhasználó számára ne lenne csalogató az alacsony üzemanyag-fogyasztás magas teljesítmény mellett? Nem mellesleg a sok extra, amiket mostanság kínálnak a gyártók, merőben megkönnyíti a sofőrök dolgát. A biztonságra is nagy figyelmet fordítanak, hiszen legjobb lenne, ha sohasem történnének balesetek. Bár ez valószínűleg lehetetlen, a balesetek számának minimalizálása is fontos!

auto

Sokak attól tartanak, hogy ez a nagy mennyiségű technika, amelyet beépítenek a járművekbe, rengeteg hibát hoz majd magával, és csak a szerelők járnak jól. Valahol egyet is értek ezzel, de meg is kell, hogy cáfoljam! A mai autók is ugyanúgy romlanak, ami nagy részben nem a gyártók hibája, hanem a szerelőműhelyek hanyag munkájának és a nem eléggé képesített emberek alkalmazásának eredménye. A technika fejlődésével sajnos már nem lesz elég belenézni a motortérbe, esetleg rákötni egy számítógépre a hiba diagnosztizálásához, mondván majd az megmondja, mi baja a járműnek… Itt már sokkal pontosabb mérésekre lesz szükség, komoly technikával és profi szakmunkással. Bízzunk benne, ez irányba is tesznek majd lépéseket a gyártók!

A végére pedig az utolsó kérdésre válaszolnék. „Megtérül egyáltalán valaha?” Véleményem szerint semmi sem lehet fontosabb az emberi életnél, ezért bármennyi pénzt is fektetnek bele, megéri! Hiszen a pénz csak egy papír, de tiszta levegőt és életet nem tudunk rajta venni!


P. S. Az itt leírtak teljes mértékben szubjektív véleményt képeznek, senki nem befolyásolta a véleményemet, így bárki láthatja ezeket a dolgokat másképp, nem fog érte senki sem haragudni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább