Nem éppen kellemes karácsonyi ajándék

Miava bejelentette, hogy kiszáll a Fortuna Ligából…

Miért? Hivatalosan sok mindent elmondtak. Állítólag nem anyagi gondok miatt, hanem a Liga arculata és kivitelezése az ok.

Hmmmm…

Szerintem legtalálóbb ez a pár szó lenne – nincs értelme!

Na igen, de miért?

A kívülálló szemével… Már régebben megírtam a véleményemet, hogy a játékvezetői malacságok a Fortuna Ligában ütik a legkorruptabb focibajnokságok nívóját.

Eszméletlen! Az újságokban viszont azt olvashatjuk: Minden okés! Csak a szurkoló látja úgy, hogy itt valami gond van! Egy hozzáértő látja, hogy ez nem olyan tragikus!

Akkor itt a válaszom, idézve Woody Allent az egyik remek filmjéből (az olvasás közben képzeljék el Kern András szinkronját): „Kapjátok be az összes fa… !”

Miért? Mert ezt a mai helyzetet érte el a Liga a korrupció gruppen dédelgetésével.

Egy megjegyzés annak, akinek ez a hangnem furcsa: a Henry Miller-féle brutálisan durva nyelvezet szerintem per pillanat adekvát és helyénvaló. Pont.

Tapsikolhat közösülve szinte mindenki, mert sokan sárosak, külön kiemelném a média legmeghajlóbb képviselőit, akik pátyolgatják ezt a komédiát. Bravo bravissimo…

Aktuálisan dobtunk nem egy lapáttal a korrupciós tűz lángjára. Normális körülmények között egy antikorrupciós döntés az lenne, ha a tizenegyedik csapat is kiesne, és két csapat jutna a Ligába, illetve a Fortuna Liga tizenegyedik helyezettje egy Battle-t játszana az alsóbb bajnokság második helyezettjével.

De nem így lesz, mert vagy a regula szerint nem lehet, vagy…

Szóval, így a Fortuna Liga fél évre Európa legkorruptabb fociközegévé válhat.

Ez nekünk, a DAC-nak se jó. Szenzációs stadionunk van, de…

Wazze, a helyenként amúgy is nevetséges és a bochumi ügyészség szerint nem éppen tiszta bajnokság egy… Mivé is válik?

Nekünk már csak az marad, hogy reménykedjünk – valami véget ér… Egyszer…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább