Mit kiálthatott Klopp Mourinhónak? (futballkrónika)

Az előző napok legfontosabb eseményei. Gólok, cselek, rekordok, meglepetések.

 

A hét párbeszéde

Jürgen Klopp vs José Mourinho, miután Ander Herrera le akarta szakítani a mezt Firminóról, Firmino törlesztett, Herrera rájátszott, Mourinho pedig piros lapot követelt a liverpoolinak.

 

A hét gesztusa

Az Atlético Madrid játékosai ezúttal nem labdaszedő kisfiúkkal, hanem a klub legidősebb bérleteseivel vonultak ki a pályára a Betis elleni meccs előtt!

 

A hét csele

Van a Puskás-féle visszahúzós csel, a Cruyff-féle hátraarc, a Zidane-piruett… és van a Milner-féle orrcsavaró csel (bemutatva a Southampton elleni Ligakupa-elődöntőben).

 

A hét legszebb támadása

Nálam ez:

 

A hét zsetonja

A Guardian írta meg, hogy amikor a Chelsea 2015 decemberében szerződést bontott José Mourinhóval, a klub 8,3 millió font kompenzációt fizetett Mourinhónak és két asszisztensének, Rui Fariának és Silvino Lourónak.
Ugyanitt olvasható, hogy a Chelsea 67 millió fontot fizetett az Adidasnak – amellyel még hat évre érvényes szerződése volt –, hogy aláírhassa szerződését egy másik sportszergyártó céggel, a Nike ugyanis a következő 15 esztendőre évi 60 millió fontot fizet a Chelsea-nek.

 

A hét büntetése

Az UEFA három évre kizárta a Bajnokok Ligájából és az Európa Ligából a Partizan Belgrádot, mivel a szerb klub nagy tételekkel tartozik az adóhatóságnak.

 

A hét „sorozatgyilkosa”

Sztevan Jovetics a Sevilla-Real Madrid mérkőzés 92. percében lőtte ezt a gólt, amely véget vetett a Real 40 meccses veretlenségi szériájának.

 

 

A hét rekordja

Most, hogy a Real Madrid is kikapott, már csak egyetlen veretlen csapat van az európai topligákban: a TSG Hoffenheim, kispadján egy 29 éves edzővel, Julian Nagelsmannal.

 

A hét „felcsútja”

Az NB2-es felcsúti Puskás Akadémia – amely az utóbbi négy évben több mint 11 milliárd forintnyi, főként utánpótlásra fordítandó tao-támogatásban részesült – Pintér Attila után szerződtette Gyömbér Gábort (Ferencváros), Hegedűs Jánost (Haladás), Prosser Dánielt (Kispest), és a Nemzeti Sport értesülései szerint a másodosztályú felcsúti klub érdeklődik Hidi Patrik (Kispest), Marek Strestík (Mezőkövesd) és Bacsa Patrik (Diósgyőr) iránt is. Vajon szurkolókat is vásárol-e Mészáros Lőrinc a Puskás Akadémiának? (Lásd még a Kispest-drukkerek májusi rigmusát, a PFLA-nak címezve: „Legendát nem lehet venni!”)

Ajánlott irodalom ehhez a témához: a Heti Válasz karácsonyi duplaszámában jelent meg egy átfogó cikk Mészáros Lőrinc elképesztő vagyongyarapodásáról.

 

A hét blogbejegyzése

„Botka Endre a Ferencvárost választotta, míg Prosser Dániel a Puskás Akadémia csapatához szerződött… Ráadásul ha a pletykák igazak, és Gazdag a szintén „pártcsapatként” emlegetett Videotonhoz igazol, akkor egy hozzám hasonló Kispest-szimpatizáns joggal kérdezheti meg: ennek innentől kezdve mi értelme van?”

A teljes cikk itt olvasható.

 

A hét képe

Botka & Prosser:

Forrás: https://www.facebook.com/KispestHonved/

 

A hét botránya

A FIFA döntött: 2026-tól 48 csapatos lesz a vébé. Hogy ez miért jó? Futballszakmai szempontból nem jó. De nagyobb bevételt generál a FIFA-nak: több meccs, több reklám, több szponzor, nagyobb piac. Against modern football!

 

A hét menüje

A vb-mezőny bővítéséről gyorsan döntöttek a FIFA-küldöttek, de a zürichi Park Hyatt szállodában nehezebb volt a választás: 10 ezer vagy 11 ezer euróba kerülő vörösbort rendeljenek?

 

A hét nyilatkozata
Megköszönhetjük Kínának, hogy elviszik Európából a szemetet – idézte az Index Carlo Ancelotti nyilatkozatát.

 

A hét érdekessége

Az olasz élvonalbeli Empoli az idei szezonban mindössze hat bajnoki meccsen tudott betalálni az ellenfelek kapujába – ennek ellenére nem áll kieső helyen. A Serie B-ben pedig a Pisa az utóbbi 11 bajnokiján mindössze 1 gólt lőtt! (A találatért köszönet Kaszás Dávidnak.)

 

A hét gólja

Andy Carroll (West Ham) a Crystal Palace ellen:

 

A hét rossz híre

Politika és stadionmutyi Angliában is: februárban dől el, hogy kilakoltatják-e a Millwall FC-t. A helyi önkormányzat el akarja adni a telket egy offshore cégnek, s abban az esetben a Millwallnak el kellene hagynia Londont… Földi Bence cikke a Magyar Nemzetben.

„No one likes us, we don’t care!”

(Először 2004 szeptemberében jártam a Millwall-pályán, amikor a Ferencváros játszott ott UEFA-kupa-meccset; cikkem arról: Mi vagyunk a Millwall a barlangból és Divatcikk lett a Millwall)

 

A hét csalódása

Dimitri Payet nem hajlandó a West Hamben futballozni, pedig 2016 februárjában a WHU legjobban fizetett focistája lett (heti 125 ezer font fizetéssel), s a szerződése még 4 évig érvényes… A tavalyi volt az első szezonja Angliában, 44 tétmeccsen 15 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott. Akkor még ezt a bejegyzést tette közzé:

A West Ham-drukkerek hamar reagáltak, és átköltötték az ismert rigmust. Most már úgy kezdődik: „Fuck off Payet…”

 

A hét durcása

Alexis Sánchez látványosan nem örült annak, hogy a Swansea elleni meccsen a 79. percben (4-0-s vezetésnél) lecserélték:

 

A hét vesztese

Pep Guardiola, aki bajnoki meccsen még soha nem szenvedett ilyen súlyos vereséget egyik csapatával sem. (Everton v ManCity 4:0)

 

A hét lassított mozgása

Figyeljétek Yaya Tourét:

 

A hét legrosszabb helyezkedése

Hol állt a partjelző a Manchester United egyenlítő góljánál a Liverpool elleni rangadón? (Onnan esélye sem volt észrevenni, hogy Valencia – ott fönt – lesen van.)

 

A hét statisztikája

Kinek hány meccs kellett a Premier League-ben ahhoz, hogy elérje a 60 rúgott gólt:

  • 77 meccs Alan Shearer
  • 82 meccs Ruud Van Nistelrooy
  • 90 meccs Fernando Torres
  • 93 meccs Luis Suárez
  • 93 meccs Andy Cole
  • 95 meccs Sergio Agüero
  • 98 meccs Robbie Fowler
  • 101 meccs Thierry Henry
  • 102 meccs HARRY KANE

 

A hét statisztikája, II

Luis Suárez a Barcában: 121 meccs, 102 gól, 60 gólpassz.

 

A hét telefonhívása

Mourinho a Liverpool elleni rangadó előtt tartott sajtótájékoztatót, amikor megcsörrent egy újságíró telefonja…

 

A hét pechese

Amikor Jack Rodwell a kezdőcsapat tagja, a Sunderland képtelen meccset nyerni. 2013 májusa óta Rodwell 36-szor volt kezdő, s a Sunderland mérlege ezeken a meccseken: 0 győzelem, 16 döntetlen, 20 vereség… (Ezen a hétvégén: Sunderland v Stoke 1:3)

 

A hét meglepetései

  • 4,00 Algéria v Zimbabwe 2:2
  • 4,33 Gabon v Bissau-Guinea 1:1
  • 4,60 Burnley v Southampton 1:0
  • 4,75 Everton v ManCity 4:0
  • 5,25 Fiorentina v Juventus 2:1
  • 6,00 Benfica v Boavista 3:3
  • 7,00 Fenerbahce v Adanaspor 2:2
  • 7,50 Bolton v Swindon 1:2 (angol harmadosztály)

 

Korábbi futballkrónikák:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább