Jönnek: Tavasszal a könnyek!

Egyveleg az elmúlt időszak érdekfeszítő előzeteseiből. Kevin Spacey újra feldühíti Amerikát, Farkast utoljára látjuk a moziban, Guy Ritchie-től pedig talán én is könnyes búcsút veszek.

House of Cards – Kártyavár

Mi ez?

A sorozat, ami felfuttatta a Netflixet. Kevin Spacey színészi életművének (egyik) csúcsa.

Tudnod kell, hogy:

A Michael Dobbs alapművéből ihletett, az amerikai kormányzat háttérmanipulációiról, befolyásolási algoritmusairól szóló sorozat ötödik évada érkezik, mint az a rövid, de velős, sötét ízelítőből kitűnik, május 30-án. És ezt mikor jelentették be? Trump beiktatásának napján, annak ideje alatt.

És kit érdekel?

Inkább az a kérdés, hogy kit nem. Amellett ugyanis elmegy a modern sorozatgyártás egyik, vagy talán legnagyobb aduásza. A Duna TV a második évad közepe környékén jár, kapcsolj oda!


 

Logan

Mi ez?

A következő X-Men-film, pontosabban a harmadik és egyben utolsó Farkas (Wolverine) spin-off.

Tudnod kell, hogy:

Ez lesz az utolsó darab, amelyben Hugh Jackmant láthatjuk menő pajesszal és adamantium karmokkal. Az ún. Old Man Logan egy történetszál a Marvel univerzumában, amelyben Farkas már idősödik, és kopik a regenerálódó képessége. A filmben egy bizonyos X-23-as mutánst véd meg azoktól, akik maguknak akarják megszerezni.  A kislány egyébként ugyanolyan karmokkal rendelkezik, mint Logan. Feltűnik a filmben Xavier professzor, de egyébként nem lesz akkora  X-dömping, mint a korábbi filmekben. Talán ezzel mélyebbre áshatunk a vén Farkas lelkében. A filmet a majdnem kimagasló darabok (Farkas, Börtönvonat Yumába, A nyughatatlan, Azonosság, Észvesztő, Copland) direktora, James Mangold rendezi. (Bemutató: március 2.)

És kit érdekel?

Ő a filmes X-világ legpöpecebbre sikeredett alakja. Ha ez se mozgat meg, akkor szia.


 

Arthur király: A kard legendája

Mi ez?

Guy Ritchie következő agymenése.

Tudnod kell, hogy:

Az ötödik ikszhez közelítő vagány brit tulajdonképpen a Robert Downey Jr.-féle első Sherlock Holmes óta nem készített igazán érdekes filmet. Oké, maradjunk annyiban, hogy Az. U.N.C.L.E. embere tavalyelőtt felidézett valamit a régi csibészből, de A Ravasz, az agy…, valamint a Blöff továbbra is rendíthetetlen. Ebben az Arthur királyban is a londoni „alvilágot”, a helyi bandákat próbálja megidézni a sajátos stílusjegyeivel, a gyors vágásokkal, a szubjektív kamerával, a vagány(nak szánt), pörgős szövegekkel, epizodikus történetmeséléssel. De ha az ember megnézi az előzetest, akkor inkább az jut eszébe, hogy mégis mi a halál ez?! (Bemutató: május 11.)

És kit érdekel?

Ha már lemondtál Ritchie-ről, akkor Téged nem. Ha el tudod képzelni, hogy összemossák a Trónok harcát a Blöffel, akkor te vagy Guy embere. Én meg majd valószínűleg ez után mondok le róla.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább