VENDÉGLŐLESEN: Mango restaurant and beach

Hosszú évek óta egyre több ismerősömtől hallottam a Misérdi tó (Nové Košariská) partján található Mango étteremről. A téli időszakban is teljes gőzzel üzemelő étteremre decemberben az egyik csapattársam hívta fel a figyelmemet, így az éttermet tizenöt évnyi nyitva tartás után látogattam meg első alkalommal, de biztosan nem utoljára!

AZ ÉTTEREM

Ha valamilyen építménybe lelket lehet lehelni, akkor a Mango étterem megálmodójának csak gratulálni tudok, mivel a helyszín lélegzetelállítóan pozitív hatást keltő, és teljesen lenyűgözött. Egy olyan helyszín, amely szinte lélegzik, ahol több órán keresztül is nagyon kellemesen elidőzhetünk, és mindig újabb fantáziadús elemet találhatunk a javarészt fából kivitelezett belső környezetben.

Este hét óra előtt értünk a az étterembe, ahol széles mosollyal fogadta társaságunkat a felszolgáló, és már nyújtotta is az étlapot, mely nagyon stílusos és átlátható. Magyar nyelvű változattal nem találkoztunk, annak ellenére, hogy a tulajdonos elárulta, vendégeik több mint ötven százalékban magyarul társalognak.

ELŐÉTELEK ÉS LEVESEK

Grillezett báránysajt, grillezett chorizo (spanyol kolbász), lazacból vagy marhabélszínből készített tatárbifsztek, valamint csilipaprikában marinált ruccola ékesítette a teljes előétel-repertoárt (25,90 €), amely az öttagú csapatunkat ellátta kellő mennyiségű és kifogástalan minőségű előétellel.

Mindezek előtt a felszolgáló egy kis couvert-ral fogadott, amely az étterem saját maga által sütött kenyerét és tapenadét (fekete olívából készült krém) foglalt magába. Már ekkor tudtam, hogy nemcsak a környezettől fogok ámulatba esni, de a gasztronómiai élmény is kifogástalan lesz.

Mivel még a karácsony előtti időszakban látogattuk meg a helyszínt, a tyúkhúsleves (2,90 €), babgulyás (3,90 €) és halászlé (4,50 €) mellett a káposztalevesre (4,20 €) esett a választásunk.

Ahogy az előételeknél biztos voltam az étterem sikerében, úgy a leveseknél meginogtam egy kicsit…

A tyúkhúslevest kissé test nélkülinek mondanám, amelyben nem találtam meg a tökéletes ízvilágot.

A káposztaleves és a babgulyás is nagy valószínűséggel sűrítve vannak, ez pedig részemről nem a legszerencsésebb.

A babgulyásban lévő bab nagy valószínűséggel konzervből származik.

A halászlé is jellegzetes ízvilággal rendelkezett, szintén sűrűbb a kelleténél, ám az egyik legjobb választásunk volt.

FŐÉTELEK

SÜLT SÜLLŐ (13,90 €)

Selymes vaj- és zsályamártással, házilag készített ravioli tésztával, amely ricotta sajttal volt töltve. A kellően átsült hús kifogástalan volt, ahogy a teljes ételkombináció is.

GRILLEZETT SÜLLŐ (12,70 €)

(A címlapképen) A két szelet friss és kellően átsült süllőt nagy örömömre ismét a fekete olívából készített tapenade krémmel, és egy frissen sült (még forró), házilag készített bagettel tálalták. A tányéron szűz olívaolaj és cherry paradicsom koronázta a fogást, amely kifogástalan volt.

CLASSIC BURGER (11,90 €)

A kézműves hamburgerek egyik kiemelkedő remekműve, amelynél Uruguay-ból importált marhahúsból készített pogácsát, cheddar sajtot, savanyú uborkát és házilag készített tartármártást zártak a szintén házilag készített zsemlye közé. Eszméletlen ízvilág, hát még a friss krumpliból készített hasáb…!

SERTÉSSZŰZBŐL VESEPECSENYE SZILVÁVAL ÉS LIBAMÁJJAL TÖLTVE (13,90 €)

Kellemesen rozéra sült, zamatos töltött szűzérméket kaptunk, amit hagymás tört burgonyával, vörösboros, gyömbéres-szilvás mártással tálaltak. Semmi kivetnivaló nem volt a fogással.

BECSÜLETES RÁNTOTT SZELET (13,90 €)

Egy hatalmas adag borjúcombból készített rántott szelet landolt a tányéron, hagymás krumplisalátával. Tökéletesen átsütve, ropogós panírban, hihetetlenül zamatos volt. Sajnos ennek ellenére sem bírtam az egészet elfogyasztani.

ÉDESEM

A végére maradt édességeknek már csak nagy nehézségekkel tudtunk nekilendülni, ám kóstolás után nem bírtuk abbahagyni…

A Créme brulée (4,70 €) hatalmas adag, vaníliás fagyival és fahéjas, marinált körtével pedig eszméletlenül pazar desszert.

A Csokoládé fondué (4,70 €) egy sült muffin, amelyből az első vágástól az utolsóig csak úgy ömlik ki a forró csoki, akár egy vulkánból! Mindezt lime-os házi szorbéval. Feledhetetlen élmény!

SZUMMA SZUMMÁRUM

Elsősorban gratulálok a tulajdonos úrnak, aki szinte mindig jelen van az étteremben, és felügyeli a dolgokat, figyeli a vendégek óhaját. Hatalmas fantáziával rendelkezhet. Ezt a helyet olyannyira egyedivé varázsolta, hogy szinte ámulatba ejti az odalátogató vendéget. Egy kellemes közeg, ahol csak úgy elsurrannak az órák a baráti beszélgetésekbe merülve, egyéb, a figyelmet elkerülő elektromos készülékek bevetésével.

Az ételek minősége elsőrendű, kimondottan ízletesek, és rengeteg friss, környékbeli szezonális alapanyagot használnak fel hozzájuk. Jómagam és csapatom maximális elégedettséggel távozott a helyszínről, pukkadásig megfeszült hassal, és egy kellemes gasztronómiai élménnyel gazdagodva.

A vacsora 221 € került, amelyből az italok 84,80 €-t tettek ki.

Hangsúlyozzuk, hogy a fent leírtak kizárólag csapatunk tagjainak véleményét tükrözik.


 

Az írás megjelent a Klikk Out 2017/01. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább