Star Wars: Az utolsó…

Talán már szembejött veled is a neten, mi lesz a címe a saga következő állomásának.

„The Last Jedi”

A Marvel által koncepciószerűen gyártott fővonalbeli és spin-off-történetek rendre pompásan gerjesztik a mítoszfejtegetést az egyébként is találgatásmániás hívek körében.

Eddig mindegyik trilógia első része kapott egy viszonylag elvont, titokzatos címet, (Új remény / Baljós árnyak / Az ébredő Erő), míg a többi inkább valamilyen konkrétabb cselekményre utalt (A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér / A klónok támadása, A sithek bosszúja), ezúttal viszont a trilógia (?) második epizódja is rejtélyekkel teli.

Az ébredő Erő zárójelenetében, ugye, láttuk, ahogy Rey rálelt Luke Skywalkerre, ami persze egy egész arzenálnyi további kérdőjelet tüzelt a webre. Ez alapján

kézenfekvő volna azt hinni, hogy kire gondolnak a mostani új címmel, csakhogy nem biztos, hogy a képlet ennyire egyszerű.

Mivel az angol címből például nem derül ki még az sem, hogy egyes vagy többes számban gondolnak a fénykardos nindzsákra (itt majd a fordítók könnyedén kilőhetnek egy találgatási ágat).

Telegraph összegyűjtötte azokat az elméleteket, amelyek jelenleg keringenek az interneten az új cím kapcsán. Utalhat a cím ezáltal Luke mellett Reyre is, akit megérintett az Erő, továbbá a sötét oldalra átállt Kylo Renre, akinek az esetében még maradhatott egy szelet a lelkében a Jedikből, mint arra Az ébredő Erőben utalnak is.

Akad olyan elmélet is, hogy az utolsó Jedit egyelőre nem is ismerjük, de a neten persze minden jelen van, és mindennek az ellenkezője is, így még azt is felvetették, hogy ez a bizonyos utolsó Snoke lesz, az Első Rend vezetője, aki Az ébredő Erőben egy hatalmas hologramként jelent meg. Erre persze még kisebb összegben is fura lenne fogadni.

Létezik ugyanakkor egy könyvsorozat is Jude Watsontól, The Last of the Jedi címmel, amely Obi-Wan Kenobi életét kíséri végig. Néhányan bizonyára erre is emlékezni fognak, de nem összekeverendő a kettő, ráadásul arra valóban kevés az esély, hogy Obi-Want telepítsék vissza valamilyen módon.

Ahogy arra is, hogy az azonos címmel rendelkező, Michael Reaves és Maya Kaathryn által írt (The Last Jedi – 2013) regényben szereplő, Darth Vader által üldözött Jax Pawanról volna szó.

Míg azonban a szakavatott hardcore szurkolók mindezt fejtegetik, és várjuk a december 15-én érkező friss epizód első teaserjeit, tekintsük végig, hogyan is találkozhattak annak idején először a rajongók az egyes SW-epizódokkal.

Időrendi sorrendben észrevehető a technikai fejlődés is: 

STAR WARS: IV. RÉSZ – ÚJ REMÉNY (1976)

STAR WARS: V. RÉSZ – A BIRODALOM VISSZAVÁG (1980)

STAR WARS: VI. RÉSZ – A JEDI VISSZATÉR (1983)

STAR WARS: I. RÉSZ – BALJÓS ÁRNYAK (1999)

STAR WARS: II. RÉSZ – A KLÓNOK TÁMADÁSA (2002)

STAR WARS: III. RÉSZ – A SITHEK BOSSZÚJA (2005)

STAR WARS: VII. RÉSZ – AZ ÉBREDŐ ERŐ (2015)

ZSIVÁNY EGYES: EGY STAR WARS TÖRTÉNET (2016)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább