TOLLAS: Jelönközzetek be, mer’ e’visz!

Január 31-én, kedden pótolják a Tollas Rádió szerkesztői az egy héttel korábban elmaradt adást. 

Este héttől kattints az alábbi linkre:

stream.tollas.org

Ízelítő:

  • Beszélgetés egy pszichológussal az addikcióról, függőségről.
  • Tarr Kálmán Pontos idő c. műsora
  • A Tollason sokkol mostantól Dreeko is egy új adással!
  • RásóVers, esti mese Kerivel, valamint tömérdek új és izgalmas fülbemászás, dobhártyapiszkálás!

 

Az előző adásokból Varga Bianka készített összeállítást:

61-62.

Az első Tollas nap letudva, a bejglik megedve, az üres pezsgősüvegek pedig remélhetőleg már szelektíven kidobva. Gyorsan elrobogott velünk ez a nullatizenhat, de még mielőtt belemerülnénk a tabula rasank (értsd: tiszta lap) teleírásába, olvassunk bele, hogy mit is hallhattunk az év utolsó két adásából.

61. adás (itt meghallgathatod) Luca napjára esett, mi pedig megnyitva az elkövetkező masszív három órát, az ehhez a dátumhoz kötődő szokásokról is beszélgettünk. Pontosabban Kovács Norbi kérdezett, én pedig hebegve-habogva adtam át a vendégünknek a mikrofont, aki elmesélte, hogy kislányként hogyan sorsolták ki a barátnőivel a leendő férjük nevét. Például. A fiatal színésznő, slammer (annyi mindenben tevékenykedő), Dékány Niki jött el ezen a kedden hozzánk. December 3-án Madridban képviselte Szlovákiát és Magyarországot, a Poetry Slam Madrid nemzetközi találkozóján. A nyolcadik évét betöltő eseményre a világ minden tájáról érkeztek slammerek.  Imádtam a beszélgetést vele, mert ő azon kevés interjúalanyok egyike, akit nem kell noszogatni a kérdésekkel, hanem a kezébe adok egy mikrofont, és MINDENT elmond, amit amúgy is megkérdeznék. Ezekre a kérdésekre IS választ kaptok, ha belehallgattok az archívumba.

Hogyan eszik Madridban a bagetát? Hogyan slamelnek a spanyolok? Ki volt az a földön fetrengő, akiről az eszébe jutottam? Hogyan zajlik egy ilyen nemzetközi bemutató? Milyen szöveget mondott el? Átjön-e vajon a közönségnek egy fordított szöveg? És miért lett háromszor lefordítva? 

-„Az első számunk a Hajam száll a szélben c. dal volt.“ (nevetés)

-„Aztán jött a Nincs is jézuska, amit karácsonyra írtunk…“

A rendhagyó RásóVers és Keri Estimeséje után helyet foglalt szerény (és nagyon hangulatosan kivilágított) stúdiónkban a (nem teljes létszámú) Sick zenekar. Csonga Ernő, basszusgitáros; Szeiff Attila, dobos; Gáspár Mária, énekesnő. Éppen tíz éve, hogy összecsapódott ez a pár ember, hogy a Jönvukk-féle hip-hop mellett a szcénán a kemény metál vonal is megjelenjen. Sok bandával ellentétben, az első fellépésre csak bő egy év után került sor. „Mi eldöntöttük, hogy nem megyünk színpadra, míg nincs lemezünk. Mi alapból a legelejétől azon dolgoztunk. Egy évig ki se léptünk a próbateremből. Írtunk és gyakoroltunk.“  Az első versenyen rögtön 40 óra stúdiófelvételt nyertek. Hogy miért lett pont ez a nevük, hogyan eredhet tőlük a Call me maybe, milyen volt a munkafolyamat, hogy mi a „bukás titka“, és hogy mire is van a sárga szigetelőszalag a Limp Bizkit koncerten, ez mind, és még annál is több meghallgatható a felvételen.

62. adást (majdnem) teljes felállásban abszolválta a rádió csapata (itt meghallgathatod). Okash összeállított egy kisebb csokrot az elmúlt év legjobb Tollas rádiós pillanataiból, mindenki által értékelődött a nullatizenhat, Hadzsi pedig elbúcsúztatta telefonon. Volt, amilyen volt, és most a következő, a varázslatos ’17 majd olyan lesz, amilyenné csináljuk. Számítsatok tőlünk továbbra is sok finom zenére, új programokra, érdekes riportokra, másodszor (de nem utoljára)  megrendezésre kerülő Tollas napokra, és sok-sok tollaskodásra.

Maradunk nyersek és Veletek 2017-ben is. Hallgatni arany!


 

Az összefoglaló megjelent a Klikk Out 2017/01. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább