Visszatért a legendás Nokia 3310

Mindenki első és „legjobb” telefonja visszatért! Az ikonikus lemeríthetetlen és sérthetetlen telefont az eredeti gyártó, a Nokia élesztette újjá, azonban új, 2017-es formában. Az új változat nem ígér sokat, azt viszont betartja. Lássuk, hogy mi minden változott az eredeti, 2000-ben megjelent első 3310-es óta.

A cég új külsőt adott a telefonnak, de azért megpróbálták a főbb vonásokat megtartani, hogy hasonlítson az eredetire. Egy 2.4″-es QVGA kijelzőt kapott, ami polarizált és hajlított, hogy erős napsütésben is lehessen látni. Összesen 16MB belső memóriát kapott, amit memóriakártyával 32 GB-ra növelhetünk. Kapott egy 2 MP-es elsődleges kamerát, valamint egy LED lámpát is. Ezek a tulajdonságok rá sem köszönhetnek a mostani telefonoknál elvárt sztenderdekre, de egyvalamiben azért csak kiemelkedő az új 3310, és ez az üzemidő.

A kivehető 1200 mAh-ás akkumulátor terminátorként bírja a gyűrődést. Egyetlen töltéssel folyamatosan több, mint 22 órán keresztül telefonálhatunk, 51 órán keresztül hallgathatunk zenét, 39 órán át hallgathatjuk a rádiót, de akár egy egész hónapig hozzá sem kell nyúlnunk, akkor is kibírja lemerülés nélkül. De lehet-e rajta nyomatni a Snake-t? Igen! Bár sajnos ezt is újratervezték, attól még lehet vele játszani.

Hátulütője, hogy a készülék 2G hálózatot használ, amit egyre több országban vonnak ki a forgalomból. Amerikában például már csak 3G és 4G hálózatokat használnak a szolgáltatók, így az új 3310 az amerikaiak számára használhatatlan lesz. „Ez nem azt jelenti, hogy Amerikában nem jelenik meg a készülék, csak azt, hogy tovább fog tartani a bevezetése” – mondta a márkanév tulajdonosa. Hozzátette azt is, hogy elgondolkodnak az Amerikában is használható eszközről. A mobil főleg azok számára lehet előnyös, akik sokat kirándulnak, fesztiváloznak, szeretnének egy stabil második telefont, vagy csak a nosztalgia kedvéért szeretnének birtokolni egy ilyen modellt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új 3310 is olyan elpusztíthatatlan lesz-e, mint az elődje, de azt már tudni, hogy nyáron kerül a boltokba, és 49€-ba fog kerülni. Az eredeti példányból egyébként 5 év alatt 126 millió darabot adtak el világszerte.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább