KÉSZÍTS OTTHON: Esküvői gyűrűpárnát!

Hamarosan itt a nagy nap? Ha nem is nálad, de egy jó barátodnál igen, és szeretnéd őt valami különlegessel meglepni? Itt egy jó tipp, ne habozz elkezdeni!

Minden akad hozzá otthon, nem kell semmiért boltba menni.

Az sem baj, ha nem tudsz ügyesen varrni. Ha ismered az alapöltéseket, már nyert ügyed van. Akár géppel, akár kézzel készíted végül a párnát, mindenképp egy egyedi és különleges ajándékot adsz.

A szükséges anyagok és eszközök a következőek:

– 2 db, kb. 20 x 15 cm-es textil (egy régi, szép mintájú otthoni ruha, póló, szoknya, akármi)

– 2 db régi gomb
– 2 x kb. 10 cm hosszú szaténszalag (pl. az újonnan vásárolt női felsők váll részébe bevarrt akasztó is tökéletes erre. Soha ne dobjátok ki ezeket, számos dologra használható!)

töltőanyag (én babzsákba való töltőanyagot használtam, de akár vatta, vagy egy apróra vágott poló is megteszi!)

– tű + cérna

Az első lépésünk, hogy kiszabjuk a két téglalapot, ami a kis párnácskánk alakját adja majd ki. A mintás oldalával szembefordítjuk őket és a szélüknél (úgy 6-8 mm-t hagyva) összevarrjuk.

Nem zárjuk le teljesen, hagyunk a végétől egy kb. 3 cm-es részt. Elkötjük a cérnát, majd kifordítjuk az egészet. Kezdődhet a töltés.

Amennyit gondoltok, annyit tesztek bele. A lényeg, hogy ne legyen nagyon buci, mert akkor a gombokat is nehezebb lesz majd felvarrni. Ha megvagyunk, szépen bevarrjuk a párnácskát, ugyanazokkal az öltésekkel, mégpedig úgy, hogy mindkét széléből, kívülről befelé behajtunk egy kicsit, épp csak annyira, hogy az anyag fonákja ne látsszon.

Következhetnek a gombok. Ahogy kiskorunkban a technika órán tanultuk, felvarrjuk a dolgokat, amik a gyűrűket tartják majd.

Ehhez először varrjuk rá a szalagokat a gombra. Félbehajtjuk a fényesebbik felével kifelé, és a nyitott végéhez illesztjük a gombot. Egymásra téve a szalagok végeit erősen hozzáöltjük. Ha végeztünk, ne vágjuk el a cérnát, mert azonnal varrhatjuk is rá a párnára!

TIPP:

A menyasszony gyűrűjének a helyét megkülönböztethetjük még egy fehér szaténszalaggal, vagy akár egy csipkemasnival. Felvarrhatunk csipkeszéleket is, de díszíthetjük klasszikus fehér, vagy krémszínű gyöngyökkel is.

Biztosan örülnek majd a kézzel készített ajándéknak. Sok boldogságot, szerelmesek! <3

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább