Recept: Gyümölcstorta főzött vaníliakrémmel (paleo)

 

A dunaszerdahelyi Best of Salads & More szakértő csapata ajánlásával ezúttal egy csodás vaníliakrémes gyümölcstorta receptjét mutatjuk meg Tücsökbogár Konyhájából!

Recept

Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ami éppen megtalálható otthon és zselés réteg is kerülhet a tetejére, de nekem most sokkal jobban tetszett így.

 


 

Hozzávalók:

a piskótához:

7,5 dkg kókuszreszelék

5 gramm konjac liszt

4 tojás

5 dkg eritrit

a vaníliakrémhez:

4 dl ToTu tej

4 tojássárgája

8 gramm zselatin

8 dkg eritrit

vanília ízlés szerint

a díszítéshez:

bogyós gyümölcs (málna, áfonya, ribizli)

 


 

A vaníliakrémet készítjük el először (akár előző nap is elkészíthetjük). A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre, amíg meg nem dermed, hűtőszekrénybe tesszük.

A kókuszreszeléket az eritrittel kávédarálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Hozzáforgatjuk a konjac lisztet.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. Habverővel hozzákeverjük a „lisztkeveréket”. A masszát 25 centis szilikon gyümölcstorta formába töltjük.

175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Kivesszük a formából. A megdermedt vaníliakrémet habverővel fellazítjuk, majd a torta mélyedésébe töltjük. Friss gyümölccsel díszítjük.

 


 

Tücsökbogár konyhája:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább