Mindenki birtokolhat valami különlegeset

Bizonyára van némi elképzelése a belsőépítészetről, lakberendezésről, dizájnról. Szakmán kívülállóként különösen, de szakmabeliként is igényelhet némi inspirációt, ötletet és iránymutatást, mikor nekifog egy új beltér kialakításába, vagy a meglévő felújításába, csinosításába. Kifinomult ízlésével az aprólékos tervezéstől az alapos és professzionális megvalósításig, illetve az azt követő ügyfélszolgálatig ebben szilárd pilléreket nyújthat Önnek a dunaszerdahelyi Artica Décor csapata. Tóth Péter üzletvezetővel beszélgettünk.

Az elmúlt években meglehetősen nagy változáson ment keresztül az Artica Décor, ami a cég hátterét illeti. Mit kell tudni minderről?

Az Artica Slovakia évekig önálló társaságként létezett, tulajdonosai azonban a portfóliójukat bővítendő, 2010-ben létrehozták az Inportante vállalatot is, mely eleinte elsősorban higiéniai eszközök, berendezések forgalmazásával foglalkozott.

Tavalyelőtt azonban több terület, mint az építkezés, a belsőépítészet, a lakberendezés és egyebek összehangolásával az Inportante vált ezek gyűjtővállalatává. Az Artica ebből kifolyólag a társaság egyik divízióját jelenti, amely a belső terek kifinomult kialakításával foglalkozik.

Az Artica viszont önmagában is egy szerteágazó tényező, minimálisan idehaza tulajdonképpen egy fogalom a belső dizájn terén. Számos világszínvonalú termék gyártóját képviselik Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Csehországban. Mesélne egy picit ezekről?

Mindegyik terméket tekintve rendkívül széles skálával dolgozunk, és az általunk képviselt gyártók világszínvonalú kiállításokon is szerepelnek. Legtöbben az általunk kínált minőségi tapétákról ismernek bennünket. A portfóliónk tartalmaz belga, francia, holland, olasz és német tapétákat is, aktuálisan pedig egy amerikai gyártó termékeivel is elkezdtünk foglalkozni.

A dekorációs szegélylécek tekintetében a belga Orac legerősebb képviselői vagyunk Szlovákiában, és forgalmazzuk az ugyancsak belga NMC termékeit is. Csempéink olasz gyártótól származnak. Ez nem azt jelenti, hogy máshonnan nem tudunk beszerezni, de ezzel a vállalattal nap mint nap kommunikálunk. A parkettát Németországból szállítjuk, a lámpáink, világító berendezéseink pedig Törökországból, Olaszországból, Spanyolországból és Magyaroszágról érkeznek. Persze sokan, amikor meghallják, hogy török, elborzadnak, de biztosíthatok mindenkit, hogy a világítótestek komponensei magas színvonalat képviselő gyártóktól származnak. A textilt illetően magyar és német gyártóval dolgozunk együtt. Bútorkínálatunkban olyan társaság által előállított termékek szerepelnek, amely még Milánóban vagy a világ bármely részén is erősnek számít.

A munkájuk azonban nem ér véget ott, hogy értékesítik ezeket a termékeket.

Pontosan. Fontosnak tartjuk mindenekelőtt azt, hogy ügyfelünk meglátogasson bennünket az üzletünkben, mert ugyan megtekinthető a kínálatunk a weboldalunkon (www.inportante.sk) is, de az ilyen termékek kiválasztásához elmaradhatatlan, hogy élőben lássuk és megérintsük őket.

Rendkívül fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy a vásárlást követően sem hagyjuk magára az ügyfelünket, és szakembereink segítségével támogassuk elképzelését, végezetül pedig magas színvonalon valósítsuk meg. Ugyanis hiába jó minőségű például egy tapéta, ha egy tőlünk független szakember rosszul rakja fel.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az üzletkötőktől a tervezőkön keresztül a szakemberekig bezárólag folyamatosan tanuljunk és fejlődjünk, elsajátítsuk az új trendeket, és a korát megelőzve tegyük elérhetővé az ügyfelünk elképzeléséhez hangolva.

Ha én tehát például egy kávézót, kozmetikai szalont, ruhaboltot vagy bármit szeretnék nyitni, esetleg az otthonomat modernizálni, mi az, amit Önökre bízhatok?

Mindent. A projektdokumentációtól kezdve az anyagok kiválasztásán keresztül a takarításig. Az egész folyamatot próbáljuk felölelni, és ennek színvonaláról tanúskodik, hogy a Mango, a C&A és számos további márkabolt és üzlethálózat partnerei vagyunk. Beltereik kialakításában mi vagyunk a koordinátorok és a megvalósítók is.

Mivel már hosszú éves tapasztalatunk van ebben, nekünk a projektdokumentáció és az engedélyeztetési folyamat is jóval gyorsabban megy, mintha valaki egyedül vág neki.

Összegzésképpen mi az, amit cégük legnagyobb versenyelőnyének tart?

Az egyik a szolgáltatás gyorsasága, a másik pedig a magas színvonalú kivitelezés, professzionális hozzáállás az építésztől a dizájnerig.

Mindenhol eredetiek próbálunk lenni, éppen ezért nincs két ugyanolyan beltér, amit mi alakítottunk ki. Vannak persze ugyanolyan elemek, de amikor elkészül az egész, mindenkinek tudnia kell, hogy valami különlegeset birtokol.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább