KÉSZÍTS OTTHON: Színes fali papírsárkányokat!

 

Egyszerűen hiányzott még valami színes, valami sziporkázó a babánk kiságya fölül. Hamarosan egy magazinban meg is találtam a tökéletes megoldást.

 

Kikészítettem minden hozzávalót a konyhaasztalra. Keményebb színes papírok, olló, vonalzó, ceruza, szike, dekorációs viasz, krepp papír, spárga és gyurmaragasztó.

Az ötletadó az Éva magazin 2015-ös kreatív különszáma volt, amiben – nagy szerencsémre – éppen papírsárkányokat készítettek.

Kivágtam a színes keménypapírból az alapokat, amikre színes papírok is kerültek. A magazin tartalmazott egy csodás, mintás papírokból álló, több oldalas mellékletet. Csak annyit kellett tennem, hogy szikével méretre vágtam őket, majd felragasztottam.

A középső virágokhoz kartonpapírokból kivágtam egy-egy kört. (Nem kell, hogy teljesen szabályos legyen.) Majd az ollóm egyik tompa végével csíkokat húztam bele és a csíkok mentén összehajtottam. Ezt követően réz színű dekorációs viasszal díszítettem a szélein, és gyöngyöt ragasztottam a közepükbe.

A sárkányok két szélső csücskére krepp papírból vágott csíkokat ragasztottam, majd gyöngytollal pontoztam ki a szegélyeket.

A sárkányok végeire spárgát tettem, majd színes szalagokból masnikat kötöztem rá egymás alá. Miután elkészültek, gyurmaragasztóval felnyomkodtam a falra.

Ugye, milyen szép lett? Ezzel kész is a babasarok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább