Szimplán Renton!

 

A Renton and The Error Jam nevet viselő rockbanda nem kis volumenű albumát, a Rem Phase-t első ízben április közepén, szülővárosukban, Somorján mutatták be a hazai közönségnek, ám a hétvégén elvitték a budapesti közönség elé is, méghozzá a híres Szimpla kertbe. Hatalmas büszkeség ez a Csallóköznek, és a hazai rockzenének, görgess tovább, és tudj meg többet a két koncertről!

 

A somorjai koncert képekben:

 


 

 


 

 

A koncertekről Méry Dáviddal, a Renton dobosával beszélgettem:

 

Miért somorjai helyszínt választottatok az album keresztelőjéhez, bemutatójához? Milyennek ítéled meg a koncertet?

Mindenképpen Somorján szerettük volna a lemezbemutatót, mert hát végül is somorjai zenekar vagyunk, és mint tudjuk, mindenhol jó, de legjobb otthon! A másik dolog meg, hogy elég sokan kérdezgették már az utóbbi időben, hogy mikor játszunk végre itt a környéken is. Volt pár koncertünk messzebb, de a hazai közönségnek végül is elég rég játszottunk. Szerencsére van egy  “Mozink”, ahol ezt össze is lehetett hozni. Őszintén, eléggé meglepődtünk, hogy mennyien eljöttek. Nem mondanám, hogy pangott az ürességtől a Mozi nagyterme. Becslések alapján úgy 200 fölött lehetett a látogatók száma, az nem is rossz szerintem. A koncert is jól lement, profi hangosítással, fényekkel, projekciókkal, keresztapával, meg ami még ilyenkor kell. Készült róla videóanyag is, amit remélhetőleg a közeljövőben nyilvánosságra is hozhatunk.

 

A 2017-es Szimpla Lemming program


 

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Szimpla Lemming Program, ami már egy kisebb mozgalomnak számít a fiatal zenészek köreiben. A sok jelentkezőből mindössze tizenkét szerencsés banda kerülhetett ki, egyikük volt a Renton and The Error Jam. A továbbjutók áprilisban koncertezhettek a Szimplában, ahol készült róluk profi videó, majd lehetőség nyílt a csapatok számára különféle együttműködésre.

 


 

Hogy jött ez a Lemming dolog? Hogy éltétek meg az első budapesti Renton-koncertet?

A Lemming programot már régebb óta ismertük zenei portálokon keresztül. Beküldtünk két számunkat, és nagy meglepetésünkre 120 jelentkező zenekar közül beválogattak minket a 12 döntős közé. Így kaptunk egy egész estét a külföldön is jól ismert Szimpla kertben. Az egész koncertet élőben közvetítette a Szimpla, amit állítólag elég sokan néztek. Hangulatos volt az egész. Élmény volt ilyen helyen játszani. A Dawn című számunkról készült egy komolyabb videó is.

 

A pesti Szimplás koncert képekben:

 



 

 

A májusi Lemming Gálán fény derül arra, mi lesz a lemmingekkel a közeljövőben, így a négy továbbjutó együttes felléphet a Művészetek Völgyén, egy csapat eljuthat a Babel Sound fesztiválra, koncert a Kuplungban Budapesten, és még hasonló nagy lehetőségek várnak. Mit gondolsz, milyen eséllyel juthattok tovább?

Ezt sajnos nem tudom megmondani, elég profi zenekarok voltak a 12-ben, úgyhogy inkább hagyjuk magunkat meglepni. Annyit elárulok, hogy mi is kíváncsian várjuk az eredményeket, de csak már ezért a Szimplás koncertért is megérte!

 

A teljes budapesti koncert megtekinthető itt! Jó zenehallgatást!

Renton and the Error Jam – Live at Szimpla Kert

Szimpla Music 发布于 2017 年 4 月 25 日 周二

 

Éljen május elseje!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább