Szépségápolási trükkök a Felvidék Szépe Evelinjétől

Minden nő sok időt tölt a fürdőszobában, odafigyelünk minden apró részletre, így bőrünk ápolása, a különféle praktikák sem maradhatnak ki az esti, vagy épp a reggeli rutinból.

Az idei Felvidék Szépe szépségverseny egyik döntős lánya, Bukovics Evelin is azok közé a fiatalok közé tartozik, aki nem bízza a véletlenre, odafigyel bőre szépségének megőrzésére. Elmondása szerint nagyon érdeklődő a különféle házi praktikák iránt, így sok trükk van a tarsolyában, melyből néhányat velünk is megosztott.

A tinédzserek nagy problémája a pubertás korszak, amikor meg kell küzdeniük az aknéval.

„Én is átestem ezen az időszakon, sőt, a mai napig elő-előjön a bőrömön pár nem kívánt pattanás.

Lassan már hat éve, hogy a bőrgyógyászom előírta nekem a BIODERMA nevű termékeket. A kapott összeállításom tartalmaz egy szappant, amivel a sminket és az összes szennyeződést el tudom távolítani az arcomról. Ez után jön az arclemosó víz. Mivel egyetlen nő táskájából sem hiányozhat a make up, ezért azt a tanácsot kaptam, hogy ugyanennek a termékcsaládnak a készítményeit használjam.

Próbálok csak BIO vagy esetleg gyógyszertárból beszerzett kozmetikumot alkalmazni,

ezért tovább bővítettem a ’gyűjteményem’ egy hidratáló és egy pórusösszehúzó krémmel. Mindkettőt a smink eltávolítása után használom, vagy akár a make up alá” – magyarázta a fiatal lány.

Evelin számos házi készítésű pakolással is igyekszik frissen, üdén tartani a bőrét. Ha ideje engedi, uborkapakolást készít, vagy éppen citromot használ a kitágult pórusok összehúzására.

„Ha félbe vágunk egy citromot, s arcunkra kenegetjük, nagyszerűen összehúzza pórusainkat. Érdemes kipróbálni, de vigyázat! Mindennapos használatra nem alkalmas, sőt, kifejezetten ártalmas” – tette hozzá.

Az arcunk feszesítéséhez és ápolásához aloe verát ajánlott: „Egy nagyobb darab aloe verát vágjuk ketté, és a belsejét kaparjuk ki. Miután ráraktuk az arcunkra, hagyjuk 20-25 percig pihenni.”

Evelin további jó tanácsokkal is ellátott bennünket, így a hajunk ápolásával kapcsolatban is. Egy kisebb tálban keverjünk össze két kanál mézet és másfél kanál fahéjat, majd pakolásként tegyük rá a hajunkra. Hagyjuk rajta körülbelül harminc percig, majd pedig alaposan mossuk le! A hajunk gyönyörű fényes lesz és sokkal egészségesebb, árulta el tapasztalatait.

A Felvidék Szépe döntőse a fogairól sem feledkezik meg, hiszen elmondása szerint minden nő a mosolyával hódít.

Ha csábító mosolyt szeretnénk, ami mindenkit elkápráztat, keverjünk össze két mokkáskanál kókuszzsírt és egy mokkáskanál kurkumát.

Jól dolgozzuk össze e kettőt, majd fogkefével vigyük fel fogainkra. Kis ideig hagyjuk rajta. Napi használat mellett csodákra képes!

Evelin trükkjei könnyen elkészíthetőek otthon, úgyhogy lányok, szépülésre fel! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább