Lement a csodás lemeznap! (Beszámoló)

A múlt pénteken egy erős összefogás eredményeképpen zajlott le egy kora esti lemezbörze Dunaszerdahelyen, az Európa Rest & Bar udvarán. Magazinunkból ellátogattunk páran, hogy megnézzük, mit kínálnak a lemez kultuszának őrzői. Olvassátok rövid beszámolómat a délutánról, mely csak a lemezről szólt. 

Képgaléria a börzéről:

Bakelitrandi a dunaszerdahelyi híd tövében (Fotók)

Ahogy a pénteki cikkben olvashattátok, Czanik Feri Érsekújvárból, David Zo Senca Szencről és a hazai oldal képviseletében Vida Igor és Ollé Lajos lemezgyűjtők közös összefogással rendeztek egy cserebere, adok-veszek lemezbörzét.

Vida Igor (középen) – Fotók: Ugróczky István

Az esti öt órás kezdésre csodásan berendezték standjaikat, ahol több mint 600 lemez várta a zene szerelmeseit.

Voltak, akik csak jöttek, átpörgettek pár lemezt, és tovább álltak, de voltak olyanok is, akik az elejétől a végéig ott maradtak.

A börzére érkezett egy idegen árus is, aki ritka csehszlovák kis- és nagylemezeket árult.

Természetesen nem volt népsokaság, mert a lemezláz még (!) nem fertőzött meg mindenkit, de gyűjtők, DJ-k, audiofilek és az esti jazzkoncertre érkezők mind keresték és hallgatták a maguknak valót.

A Megvan lemezen sorozat epizódjai:

Megvan lemezen: Dream Dance

Ollé Lajos kedvence!

Olasz István kedvencei

Vida Igor gyűjteménye

Technika:

Melyik lemezjátszót vedd meg?

Poén:

A világ legviccesebb lemezborítói!

Mielőtt azt gondolnátok: Ugyan, nekem is van a pincében egy ládányi Karádi Katalin- és Soltéz Rezső-lemez, itt meg kell jegyezzem, ilyen stílusú lemez szinte nincs is ilyen börzéken!

Itt mindenki megtalálja fiatal kora kedvenc zenéit. Volt itt minden a hetvenes évektől egészen napjainkig. Az underground vagy alternatív zenétől a kommersz zenékig. A Herbie Hancock-lemezektől egészen a Depeche Mode új, Spirit c. albumáig.

Azért szeretem az ilyen vásárokat, mert itt olyan dolgokra lel az ember, amit sem az interneten, sem máshol nem talál meg. Vagy nem is tudja, hogy létezik. Az egyik nemrégiben tartott börzén Igor bemutatott nekem egy Bob Marley-lemezt, melyen a Londonban felvett Lyceum koncert felvétele hallható, brutálisan jó minőségben.

A Mostani börzén Czanik Feri az egyik kedvencemtől, Chaka Khan-tól mutatott lemezeket, és miközben húztam elő a ritkábbnál ritkább Chaka Khan EP-ket és LP-ket, megtaláltam az I Feel For You c. számot egy albumon, feltettem, végighallgattam, majd Feri elmesélte a szám történetét, és megtudtam, hogy olyan nagy nevek is szerepelnek a felvételen, mint Stevie Wonder, vagy a híres Melle Mel.

Volt, aki úgy indult el a börzére, hogy a frissen vásárolt lemezjátszójához szeretne egy Jean Michel Jarre-lemezt, és az első lemez, amit megtalált, az pont a keresett előadótól volt az Oxygene album.

Az az egy biztos, a lemezbörzék nagyon különleges események, olyan kincsekhez juthatunk általuk, amelyek (internetes) piaci értéke több száz euró lehet, itt pedig pár euróért vagy egy jó csereajánlatért a miénk lehet. A lemeznek gyönyörű borítója, szép fekete korongja, finom illata és hatalmas kultusza van!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább