Nyári sminktippek: Strand sminkkel vagy anélkül?

A hosszú téli hónapok után már mindannyian vágytunk a napsütésre, a melegre, a szép időre, s a felhőtlen égboltra. A nyár talán a legközkedveltebb évszak, hiszen alkalmunk nyílik a csodaszép természetben tartózkodni, kirándulásokat szervezhetünk, s persze beindul a strandszezon is. Bár az utóbbi sokunknak fejtörést okoz, hiszen elkezdünk aggódni, vajon hogyan mutatunk majd fürdőruhában.

Emellett a legtöbb lánynak a smink elkészítése is gondot okoz. Ma már szinte sehol nem akarunk natúran megjelenni, így a strandon sem. A napsütést imádjuk, de valljuk be, vannak negatív következményei, főleg, ami a bőrünket illeti. Előjönnek a bőrhibák, s a nehezen sminkelhetőség problémája. De lányok, fel a fejjel! Mindenre van megoldás! Csak egy kis időt kell szánnunk rá, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb praktikákat, melyek segítenek „átvészelni” a napsugarakat. A Felvidék Szépe döntős lányának már sikerült kitapasztalnia, mi a számára tökéletes választás. Kurucz Klaudiát kérdeztük nyári smink trükkjeiről.

 

Klaudia és a strand…

Ha nagy a hőség oda kell figyelni mennyit és miből is kenünk az arcunkra. Tudom, van ez az első randi érzés a strandon, mikor látunk egy jó pasit, de higgyétek el, ők is teljesen natúran viszik végig a szezont.

Ha kimegyek a strandra, nálam sokkal fontosabb a „bikini body”, minthogy maradt-e elég szájfény rajtam. Előre fel kell készülnünk az olyan esetekre, amikor nem viselhetünk sminket. Legyen a bőrünk ápolt, alapozó nélkül is hamvas és kedves a tekintetünk. Személy szerint strandra nem sminkelem magam. Megteszek mindent annak érdekében, hogy a bőröm bírja a gyűrődést.

Tipp: Ha hódítani akarunk a strandon, a természetesség, az üde, friss bőr és a nedves haj egyvelege bárkit levesz a lábáról!

Arckezelésre járok, letesztelt, minőséges arckrémet használok, s védem az arcbőröm az UV sugárzástól. Az utóbbira szintén vannak kifejlesztett készítmények. Ha tanácsolnom kellene, mindenképp Bioderma termékeket ajánlanék az érzékeny és zsíros bőrű hölgyeknek. Nekem ugyanis nagyon bevált.

 

Nyári smink a hétköznapokon és a fesztiválokon

Ha épp egy gyors nyári sminket kell elkészítenem időszűkében, az én bevált módszerem az alapozó púderrel, illetve arcpír egy kis „highlighterrel” bolondítva, ami mostanság hihetetlenül belopta magát a nők szívébe. Ehhez még szempillaspirált és szájfényt viselek. Próbálom úgy sminkelni magam, hogy az arcom legelőnyösebb részeire helyezzem a hangsúlyt. Például a szájfény alá, hogy tartósabb és látványosabb legyen, kontúrceruzát használok. Teltebb hatást kelt és tényleg nem nagy ördöngösség, csak a megfelelő színt kell megtalálnunk hozzá.

Tipp: Lányok, bátran gyakoroljatok otthon és kérjetek segítséget! Nekem is évekbe és nagyon sok kozmetikus hasznos tanácsába telt, mire megtaláltam a számomra megfelelő arcápolási és sminkelési módot.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy mit sem ér a nyár esti bulik és fesztiválok nélkül. Ilyenkor teljesen megengedett a hangsúlyos, füstös smink, vagy valami extra rúzs. Általában, ha kihívó ruhát viselek, próbálok a sminkem és a rucim közt egyensúlyt teremteni: odafigyelek a színekre és az egész összhatásra. Nem elfelejtendő a frizura sem!  Nem szükséges, hogy habcsók legyen, egyszerűen csak legyen lágy hatású, természetes, hogy modelleket megszégyenítően tudjunk vele játszani, bármilyen helyzetbe is kerülünk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább