Nincs több ámokfutás – rendőrségi lökhárító

Bizonyára mindenki látott már autós üldözést, amelyben hosszú kilométereken keresztül üldözik egymást a száguldó autók, közben törnek-zúznak, és életveszélyes baleseteket okoznak. Sajnos ez nem csak a filmvásznon van így, vagy a GTA-ban (számítógépes játék), hanem a való életben is.

Ennek azonban hamar elejét veheti egy egyszerű, de zseniális találmány, a rendőrségi lökhárító (Grappler Police Bumper). Ezt a szerkezetet a rendőrségi járművek elejére szerelik, és pont úgy néz ki, mint egy hagyományos csomagtartó, ezért lehetetlen kiszúrni, főleg, ha egy civil járőr közelít vele.

A szerkezet rejtve marad egészen addig, amíg megfelelő távolságba nem kerül a járőr az ámokfutóhoz, akkor aztán hirtelen lenyílik egy villához hasonló szerkezet, közötte pedig erős kötél feszül. Az ámokfutó kocsiját utolérve a járőr ráakasztja a kötelet a hátsó kerékre, amitől az feltekeredik rá, és megállítja a járművet.

Ennek a megoldásnak több változata is van, hogy melyiket alkalmazzák, csak attól függ,  mennyire veszélyes a gyanúsított. Ha fegyvertelen, akkor a kötelet rögzítik a járőr kocsijához, vagyis vontatni kezdik magukat az ámokfutóval, amit rövid időn belül meg tudnak állítani. Ha veszélyesebb helyzet áll fenn, a kötél ráakasztása után a járőrök megvárják, míg az autó megáll, s csak ez után közelítik meg.

VIDEÓ:

Remélhetőleg ennek az egyszerű de hasznos megoldásnak köszönhetően egyre kevesebbet hallunk majd órák hosszat tartó autós üldözésekről, és ez által is biztonságosabbá válhatnak az utak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább