Amikor Szórád Feri ,,írja” a DAC-os cikkem mondatait

(DAC–TS Bielsko-Biala 3:0)

Hazaérkezésem után Usain Bolt gyorsaságával elkészítem az elsősegélyt jelentő kávét. Az akadémián ,,megrendelt” napsütés és erős szél kombinációja bizony nem tesz jót a fejnek. Ezek azok a pillanatok, amikor az ember rájön, hogy minden másra ott a Mastercard, viszont erre csak a kávészürcsölés az igazi orvosság – meg a DAC-os témájú Facebook-hozzászólások…

Olvasom tehát a nép szavát.

Szórád Feri (Frankó): ,,Ebben a mai DAC-meccsben az a legjobb, hogy balhátvéd poszton jók vagyunk, és a legrosszabb, hogy ezután sem múlik el Chili-cikk Gergel szó nélkül.”

Majdnem kiköptem a kávét, mivel elkapott a rihe-röhe roham… Egy kis tényszerű hozzászólás Frankó mondatához:

Az utóbbi időben már nem használom Gergel nevét, hanem játékmesterről, tízesről, spílmacherről írok a cikkekben.

Mindegy, milyen, lehet kockás, szegletes, nagyfülű, nagyorrú, mindegy, csak legyen. 🙂

Lelkes Ernő felvételei

De nyilván hiányzik a tegnapi meccs után is, ha Frankó így megemlítette ezt a posztot…

Na, sikerült áthidalnom Frankóról a meccsre. Szerintem, hú de nagy következtetéseket levonni a tegnapi meccsből nem kell, mert az ellenfél elég gyenge volt. Viszont, van olyan érzésem, hogy ez a meccs pont jól jött, picit lenyugodott a közösségünk, illetve enyhült a feszültség pár napra.

A Marco Rossi-rovatocska részecskéje:

Tényleg nehéz dolga lesz, de a főedző azért főedző, hogy a nehézségeket megoldja. Volt itt már edző, aki seperc alatt csapatot csinált…

Más. Tény, hogy lassan itt van a felkészülés vége, és majdnem minden meccsen radikálisan különböző a kezdő tizenegy. Tudom, hogy elvégre a felkészülés idejét éljük, és más megoldás nincs, de az sincs kizárva, hogy ez gondot okozhat. Mármint az, hogy nem lesz optimális a csapat összeszokottsága.

Egy megjegyzés: talán a kapus poszton nem kellett volna cserélgetni, személy szerint Macejt védetném az összes felkészülési meccsen.

Ezen a poszton nincs mit spekulálni, ő az egyes számú kapus, és neki van most szüksége arra, hogy megszokja a játékosokat, főleg, ha a mezőnybe Rossi improvizál. Persze, megértem a pihenést, ha kisebb sérüléssel bajlódott Macej vagy fáradt volt. Mindenesetre kár, mert látni, hogy közötte és a védőink között még nincs olyan összhang, mint amilyet láttam Patrik és a Nagymihály védői között.

Davide Lanzafame a végére: a szép számú közönség – hihetetlen, hogy ilyen meccsen több nézőt láthattunk, mint a Slovan bajnoki meccsein – azért nem csak a focit figyelte, ahogy hallani lehetett, pletyiztek is ezerrel.

A meccs után egy érdekes momentumot láthattunk a pálya mellett. Davide Lanzafame, a harmincéves olasz csatár diskurált klubunk tulajdonosával.

Davide a 2016/17-es idényben bajnok lett a Budapest Honvéd csapatával. Kíváncsian várom én is, hogy ennek a beszélgetésnek van-e köze az olyan művelethez, amit átigazolásnak hívnak. Nem haragudnék meg. Sok sikert a tárgyalásoknál, ha igen.

U.I. Bíró Attila barátom megörökítette ezeket a pillanatokat. Nézd meg Attila Facebook-profilját itt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább