Ha mini ruha, akkor bársonyos lábak!

Persze, az év minden szakaszában odafigyelünk lábaink szépségére, a bársonyos, sima bőrre. Azonban nyáron, amikor előkerülnek a lenge ruhadarabok, fokozott figyelmet érdemel a szőrtelenítés is. Mint mindenre, ma már erre is több megoldás létezik, válogathatunk, melyik a számunkra legkényelmesebb és legpraktikusabb. Kozmetikus segítségét kértük, hogy kalauzoljon el minket a választási lehetőségek között.

A legismertebb és legelterjedtebb a borotva használata, hiszen egyszerű, gyors és még fájdalommentes is, ami nem sok kozmetikai „beavatkozásról” mondható el! 🙂 Így hát a legtöbb nő a borotva után nyúl, ha szeretne megszabadulni nem kívánt szőrszálaitól. Sajnos azonban ez nem túlságosan tartós megoldás, ha valóban selymes bőrt szeretnénk, legalább három naponta meg kell ismételnünk a folyamatot.

Emellett tartós használata során vastagítja szőrszálainkat. Sokszor hallani, hogy sűrűsít is, ez azonban csak szóbeszéd. Viszont az előbb említett erősödés valós állítás.

Épp ezért, még ha el is kerülhetjük vele a fájdalmat, nem bizonyul a legjobb megoldásnak.

Sokkal jobb választás lehet a gyantázás. Bár a gyanta szó hallatán sokan azonnal arra gondolnak, hogy szakember segítsége szükséges hozzá, használata nagyon egyszerű!

 

A legnagyobb hátránya, hogy ez bizony jár némi fájdalommal is. Azonban ezért kárpótol bennünket az akár 4-5 héten át tartó sima bőr. Természetesen először ki kell tapasztalnunk, nem okoz-e allergiás reakciót bőrünkön. Amennyiben bármilyen elváltozást észlelünk, felejtsük el a gyantázást!

A boltokba betérve számos kézi epilátort is találunk. Alkalmazása és hatása lényegében azonos az előbb említett gyantázáséval. Azonban ennek használata sokkal tovább tart, így ha választhatunk, döntsünk inkább a gyorsabb megoldás mellett! A szőrszálaktól elektrolízissel is megszabadulhatunk.

Ez az arc szőrtelenítésére a legalkalmasabb, fájdalmas és igencsak hosszadalmas is.

A kezelés alatt gyenge áramú tűvel elpusztítják az összes szőrszál hagymáját, mindezt külön-külön. Választhatjuk még a lézeres szőrtelenítést is. A kívánt hatás eléréséhez körülbelül 5-6 kezelésre van szükség. A kezelések között több hétnek is el kell telnie. A tartósság szempontjából az utóbbi a leghatékonyabb.

Beszélgetésünk végén hozzátette, bármelyik megoldást is választjuk, figyeljünk oda a szakemberek tanácsaira, s kövessük, tartsuk be azokat, elkerülve ezzel a bőrsérüléseket, irritációt, s az eredménytelen kezeléseket!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább