5+1 szupererő, ami mindenkinek kéne!

Mostanában annyi szuperhősös film jön ki, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét – már ha érdekli az ilyesmi. Ilyenkor még a szokásosnál is többször gondolok bele, hogy mi lenne ha… Épp ezért összeszedtem 5+1 szupererőt, ami néha mindenkinek jól jönne.

1. Gyorsaság
Ki ne akarna olyan gyors lenni, mint Superman, Flash vagy Quicksilver? Ha valamit meg kéne csinálnunk, épp csak nekiállunk, és már kész is van. Persze csak egy külső szemlélő nézőpontjából. Nekünk attól még ugyanolyan sokáig tartana.

2. Gondolatolvasás

Ha a gyorsaság nem is, ez biztosan megfordul mindenki fejében. „Vajon mire gondolhat a másik?” Meg aztán akkor sem jönne rosszul, amikor kérdeznek tőlünk valamit, amire ők tudják a választ, mi meg nem.

3. Telekinézis

A tárgyak mozgatása mindössze a gondolatainkkal, persze lehet hozzá hadonászni, de nem szükségszerű. Az építőiparban biztosan hasznát vennék, vagy amikor egy öntöttvas kádat kell felvinni a negyedikre, de néha a távirányítóhoz vezető utat is megkönnyítené. A telekinézist a filmekben mindig egy-egy tárgyra használják, de engem érdekelne, vajon mi a helyzet a folyadékokkal? Mekkora a hatótávolsága? Azért csak nem lehetne idereptetni egy feketelyukat egy másik galaxis szívéből… És ha mondjuk egy marék gyurmát reptetnék, akkor meg is tudnám formázni a levegőben? Kitudja, lehet, hogy ez is úgy működik, mint a Wingardium Leviosa.

4. Láthatatlanság

A „ha én nem látlak téged, te sem látsz engem” elvet alaposan felrúgó láthatatlanság igencsak csábító szupererő lehet. Főleg, ha olyan helyen szeretnénk lenni, ahol nem kéne. Határozottan az egyik leghasznosabb képesség (lenne), de épp ugyanolyan kártékony is.

5. Sérthetetlenség

Ezzel a képességgel biztosan nem maradnánk munkanélküliek. Tűzszerészet, katonaság, tűzoltóság, tesztpilóta… jöhetne szinte bármi, egy kisgatyában megbirkóznánk vele, és még csak meg sem izzadnánk. Persze nem lenne túl jó, ha valaki ilyen „god mode”-ban az utcára lépve a GTA-t meghazudtoló módon kezdené ritkítani az embereket.

+1 A dolgok előfordulásának valószínűségét uraló képesség (saját gondolat)

Ez majdnem egyenlő a mindenhatósággal, csak nem annyira tolakodó. Ezzel mi határoznánk meg, hogy az elkövetkezendő események bekövetkezésének hány százalék esélye van. Mondjuk 100% az esélye annak, hogy mostantól a fent felsorolt összes szuperképességet uralni fogom, és 0% az esélye annak, hogy bárki is rájön. Nem is lenne rossz, ugye?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább