A csitári hegyek alatt

Úgy ment a DAC-szurkoló Nyitra felé, mintha haza menne, és ha fellapozzuk történelemkönyveinket, nem is állunk messze az igazságtól. Mindannyian bizakodtunk, ki jobban, ki kevésbé. Önmagáért beszél azonban a tény, hogy közel 1000 szurkoló kísérte el csapatunkat a Zobor alá.

 

Védelem: Živković – Šatka – Huk – Davis.

Nézetem szerint egy sor hibát vétettek a mérkőzés során játékosaink:

Kapcsolódó cikkek: 

DAC, segíts magadon, az Isten is megsegít

Lelkes Ernő fotógalériája a Nyitra–DAC (3:1) mérkőzésről

  • Davis nem belülről fogta emberét, aki megtalálta a česká uličkát, és kapta is oda a labdát. (megj.: ha ügyesebb az ellenfél játékosa, átveszi a labdát és egyedül tör kapura)
  • Teljes védelmünk behátrál (egyáltalán nem alkalmazunk lestaktikát), és a nem tudatos visszapassz olyan üres területet talált, ahonnan meg lehetett rúgni a kaput. (eltalálta és gól)
  • Senki nem ment szembe a rúgó játékosnak.

A gól előtt Čmelíknek volt lehetősége egy az egyben kapura törni, amit „kiszorított” helyzetből, hazaadásszerű lövéssel fejezett be. Rutinból meg kell tartani, esetleg egy szögletet kiharcolni, vagy helyzetbe hozni játékostársamat. Vezettünk, az ellenfél kapuja előtt tartani a labdát fontos tényező!

Lelkes Ernő felvételei

Középpálya: Ljubičić – Kalmár – Pambou és a két széle Čmelík – Vida.

Sajnos, ez a középpálya nem bír ki egy egész meccset, és ahogy eljön a fizikai fáradtság, természetszerűen hozza magával a pszichikait is. Gondolok itt az egyes szituációk megoldására és a pillanatnyi döntések meghozatalára.

Cseréink nem biztosítják azt a minőséget, amit el kell várni, és ha egy-egy játékosunk gyenge napot fog ki

 

(Čmelík és Vida kimondottan, de voltak többen is, akik 70%-on égtek), akkor a mérkőzés végére teljes a káosz.

Pačinda

Ügyeletes góllövőnk nem éppen csatár, és aki mellől hiányzik egy Ibra – Lukaku felépítésű center, reméljük hamarosan bemutatkozik.

Kapus

Brányik Sanyi bácsi szokta mondani, hogy aki abba a téglalapba beáll, az egyik sem normális. (jómaga is kapus volt).

Macej olyankor hibázott, amikor már néhány játékosunknak a döntetlen járt az fejében, ettől még nem kell leírni s bízzunk benne, hogy nem okoz problémát teljesítményében egy potyagól. Újra fogott egy ziccert, viszont öklözni meg kell tanulni.

Edzők

Galád egy olyan edző, aki tudja fanatizálni játékosait, saját nyelvén beszél velük, és átviszi azt, amit meg akar játékosaival valósíttatni, azok pedig maximálisan teljesíteni is akarják. Nem volt nagy taktikai húzás felívelni a labdát, és a fordulékony Ljubičić, valamint a védelmünk közti szabad területre érkezni.

Marco Rossi, ahogy Csili barátom leírta, agresszívabban kellene védekeznünk, ezt ugye egy olasztól, aki a catenaccion nőtt fel, elvárhatjuk.

 

Csak egy ötlet. Nem lenne jobb 4-2-3-1-es szisztémát játszani? Mondjuk, amikor vezetünk, idegenben… És egy hatékonyabb kontrajátékot játszani.

Szurkolók

Tudjuk, és szinte kézzelfoghatóan fájdalmas egy ilyen vereség, pláne olyan közegben, ahol utálják a DAC-drukkert. De ez csak azért van, mert félnek tőlünk!

Hajrá, DAC!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább