Elmélkedés egy elképesztő koreóról

A helyszín a nyitrai stadion. Javában zajlik az éllovas hazaiak végül sikeres kísérlete a tabella első helyének megőrzéséért. Abszolút mindegy, hogy melyik percet írjuk. A lényeg a hazai keménymag irtózatosan sokkoló, érthetetlen, megmosolyogtató, anyaszomorító mozzanata. Miről beszélek? Egy koreóról, amely inkább egy üzletlánc reklámjának nézett ki.

Megjegyzem, nem tudom, mi köze az egyik üzletláncnak a történtekhez, de ha nem az ő kreativitásuk, akkor talán megszólalhatnának, hogy ez nem az ő alkotásuk.

Tömören. Nézzék meg ezt a fotót.

Lelkes Ernő felvételei

A hazai, ehm…, tényleg nem tudom, most kiről is írok tulajdonképpen, a szurkolótáborról, amely a feljutás után természetes módon verbuválódott, vagy olyanról, amelyet a klub hozott össze, vagy…?!?

Maradjuk egyelőre a szurkolóknál… Szóval, a hazai szurkolók kiraktak egy bazi nagy transzparenset. Vagyis, csináltak egy koreót. Egy reklámfelülettel. Az egyik ismert üzletlánc színeit és reklámszöveget látunk: Zbierame ligové body. 5 nákupov, 13 bodov.

 

Miután elolvasom az első szlogent, eszembe jut Radványi Miki klasszikusa: Csooo, tyi jeee.e?

Miután elolvasom a másik szlogent, eszembe jut Bolek Polívka klasszikusa.

Most akkor mi is történt? A szurkolók kezdeményezték! Főbe lövöm magam!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Abban az esetben, ha nem a szurkolók kezdeményezték…, jesszusom, elképzeltem, ahogy a kápó bekopog a üzlethálózat tulajdonosához és megszólal: – Jó napot, igazgató úr, van egy jó ötletem!

Hofi Géza, te, aki ott fent lazsálsz, amikor itt lenn annyi anyagot találnál a kabaréműsoraidba, hogy na, vajon mit mondanál erre?

 

Most pedig a második lehetséges making-of következik. Az üzlethálózattól jött az ötlet. A szurkolók pedig igent mondtak. Bocsi, pillanatra befejezem az írást – megyek sírni.

Nem, még véletlenül sem futok bele egy felesleges elemzésbe.

Itt a cikk vége. Majdnem. Még pár mondat.

Poénosan véve: a nyitrai szurkolókat szerintem tudjuk, hogy pár évig hogyan nevezik majd – feltételezem.

 

Az üzletlánc meg… Szerintem minden jóízlésű fociszerető picit megszeppent. Hol van a határ? Belőlem például horalkys újságíró lehetne. George Orwell, imádlak…

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább