Magyarország–Portugália (0:1)

Vasárnap este az esélyesebb csapat terhe nélkül léphetett pályára világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott, és már csak a legoptimistább szurkolók matematikáztak a továbbjutási esélyekről.

A magyar szurkolók újra megtöltötték a Groupama Arénát, és 22 ezer ember kiáltotta, hogy hajrá, magyarok!

A szövetségi kapitány 5 helyen változtatott a lettek elleni kezdőcsapaton, ahova Fiola a védelem jobb oldalára, Lovrencsics és Elek a középpályára, míg Eppel és Priskin a támadósorba került. Tehát 4:4:2-es felállásban kezdtünk a portugálok ellen.

Az első pillanatól kezdve lehetett érezni, hogy a magyar válogatott nagyon fel van pörögve ezen a meccsen.

 

Fiola már a második percben keményen odalépett Cristiano Ronaldonak, viszont az első helyzetet mi könyvelhettük el, mivel az 5. percben Guzmics fejelhetett volna gólt, de fejese mellészállt a kapunak.

A portugálok gyorsabban, a magyarok pedig agresszívabban játszottak. Két olyan momentum az első félidőben, ami teljesen rányomta bélyegét a mérkőzésre.

Pátkai egy teljesen felesleges hátra fejelése, ami Joao Moutinhót orrba találta, és megpecsélte mérkőzés hátralevő perceit, ahol már nem játszhatott olyan agresszívan a középpálya tengelyében, nehogy kapjon egy másik sárgát, és kiállítsák.

A másik pedig Priskin Tamás könyöklése, amit a játékvezető jogosan piros lappal jutalmazott.

 

A második félidő elején aztán villant CR7, és beadásából (5 védekező játékosunk és a kapus közt) André Silva egy méterről befejelte. 0:1

 

A mérkőzésből pár esemény:

  1. perc – Böde Dani érkezik cserével, hadd bunyózzon Pepével (ez sem sikerült neki)
  2. perc – a játékvezető elküldi Andreas Möllert, Bern Storck segítőjét a kispadról.
  3. perc – Dzsudzsák Balázs megtapsolta a játékvezetőt, sárga lap és nem játszhat Svájc ellen.
  4. perc – Cristiano Ronaldo és Fiola összekapnak, mindketten sárga lapot kapnak, Fiola sem játszik Svájc ellen.

90 + 3. perc – Dzsudzsák szabadrúgására még a kapus Gulácsi is feljön, Fiola pedig pár méterről fejelhet (közben a partjelző lest int), de Rui Patrício védi.

Vége a mérkőzésnek.

Összegezve: amit a magyar szurkoló méltóképpen meg is jutalmazott, Magyarország válogatottja tisztes eredménnyel helytállt az Európa-bajnok portugál válogatottal szemben, viszont egy érdekességet még hozzátennék.Teljesített passzok: 188 – 610 a portugálok javára! Hajrá, magyarok!

 

 

Címlapfotó: MTI

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább