Szlovákok a Wembleyben, avagy egy kapus és egy újságíró elmondja a meccsről a tutit

Két úriembertől kérdeztem meg, mi is történt a Wembley Stadionban.    

Martin Polaček egy igazi harcos kapus. Dunaszerdahelyen rendkívül közkedvelt volt, alázatos, szóval csípték őt az emberek, de nagyon… Nehéz elfeledni, hogy a kapuskesztyűjén (már amikor nem a DAC-ban védett) a magyar nemzeti színek virítottak – ezzel mutatta ki a tiszteletét a DAC-szurkolóknak, akikkel a mai napig kapcsolatban és remek viszonyban van…

Miro Hašan a denník Šport fociszakértője nem egyszer kiütötte a biztosítékot a DAC-szurkolóknál kritikus cikkeivel. Viszont a rövid beszélgetésünk során jelezte, hogy nagyra értékeli, ami mostanság történik a Sport utcában. Olvassák csak el ezt a mondatát: „Tibor, a Fortuna Ligának szüksége van egy olyan egészséges klubra, mint a DAC, ahol olyan háttér, infrastruktúra és szurkolói közösség van, mint nálatok…”



Martin, hogyan értékeled a két kapus teljesítményét a hétfői meccs után, a másik kérdésem pedig az lenne, miként értékeled, hogy nemrégiben megjelent a neved a válogatott keretében?

Martin Polaček, a DAC volt kapusa, aktuálisan a Zaglebie Lubin játékosa:

Dúbravka teljesítménye nagyon tetszett, sokkal több munkája volt, mint Nagyszombatban, de magabiztosnak és nyugodtnak tűnt nekem. Joe Heart? Ő az extraklasse kapusok közé tartozik, standard teljesítményét nyújtotta, a megszokott magas nívójától ritkán megy alább. Nem volt sok munkája, de mindent kitűnően megoldott. Én és a válogatott?

Boldog vagyok, és köszönöm Kozák edzőnek, hogy felfigyelt a teljesítményemre,

 

és mivel harcos vagyok, remélem, hogy miután stabilan ott lesz a nevem a keretben, egyszer kiharcolom a lehetőséget, hogy a kapuban álljak a válogatott mezében.


 

Miro, meglepett a meccs kifejlete, vagy ezt a játékképet vártad? 

Miroslav Hašan, a szlovák denník Šport szerkesztője:

Az igazat megvallva, vártam, hogy a meccs elején meglepjük a hazaiakat, de ők a gólra remekül reagáltak. Vártam, hogy kompaktabb teljesítményt nyújtunk a védelemben, nem így történt, ezt kihasználták az angolok, kivárták a hibáinkat, úgy a taktikait, mint az individuálisakat. Nyilván megmutatkozott a fáradtság, az előző meccs többet kivett belőlünk, mint az angolokból, akik megszokták a sűrű meccsprogramot.

Még egy dolog: az edzőjük felkészültebb volt taktikailag, és jobban coucholt,

 

főleg a meccs legfontosabb pillanataiban. Ami a továbbjutási ambíciókat illeti, a skót csapat nem képvisel olyan erőt, mint az angol, és ha kompaktabb teljesítményt nyújtunk, akkor szerintem meglesz a második hely.

 

Összefoglaló az Anglia–Szlovákia mérkőzésről:

 

Címlapfotó: japantimes.co

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább