Rosszul játszottunk, de mi a francot műveltek a vendégek a bírókkal?

A cikk elején illő azonnal leszögezni: elsősorban a teljesítményünkre panaszkodhatunk, elvégre az első félidőben csak Kalmár hozta a kívánt színvonalat – a többi játékosunk némileg igyekezett, de messze voltunk az előző hazai meccs individuális teljesítményeitől.

Ilyen képlet mellett nem lehetett más végeredmény, mint ez: ötlettelen és nem éppen kompakt csapatjáték. Hiányoltam a dinamikát, a mozgékonyságot és főleg a tempót, helyenként eléggé komótos, amolyan Marinos tempóban játszottunk, és igen, Ljubičić az elején túl sokat vállalt abból a szerepből, amelyet már át kellene adnia Kalmárnak.

Lelkes Ernő felvételei

A hazai meccseken Davis offenzívája is az a hatékony módszer, amivel meg tudjuk lepni az ellenfélt. Abban az esetben, ha Davis cserepadra kényszerül, bármilyen okból, fontolóra kellene venni, kit hagyunk ki rajta kívül a csapatból, és kit hova állítunk. Davis nem volt, így szerintem logikusabb lett volna Pacsi a baloldalon…

Čmelík nem bír ki egész meccset, fenegyerek stb., de tipológiai szempontból egyszerűen nincs több ilyen játékosunk, aki a rossz teljesítménye mellett is a kellő időben megbontja az ellenfél védekezését. Hm…

Szerintem, vagy más szemszögből nézünk rá Čmelík esetére, vagy ajánlom, hogy búcsúzzunk el tőle, és hasonló típusú játékost keressünk.

 

Igen, végül Davis és Čmelík felment, de az már későn volt, mert a vendégek már felépítettek a hírhedt „Eperjesi beton” falait, akkoriban már szinte lehetetlen volt áttörni.

Suma summarum: nem játszottunk jól, ezen nincs mit tovább elemezni.

Viszont, és most egy áthidaló mondattal rátérek a meccs másik fontos tényezőjére. Elemezve a vendégek védekezését, meg kell hagyni, hogy az egész csapat példaértékűen harcolt, betartotta a taktikai feladatokat, és a meccs embere, a szinte libabőrős teljesítményt nyújtó Maduka előtt emelem kalapomat. De!

Figyelembe véve a mi rossz teljesítményünket és a vendégek remek védekezését, akkor is lett volna lehetőségünk arra, hogy megnyerjük a meccset, és

szerintem meg is nyertük volna, ha a játékvezetők nem befolyásolják a mérkőzést azzal, hogy egyszerűen hagyták a vendégeket sportszerűtlenül és szabálytalanul játszani.

 

Rengeteg szabálytalanságot láttunk Kalmár irányba, amelyeknél nagyon úgy nézett ki, hogy vadásznak rá… Minimum két eperjesi játékost megspórolt a játékvezető a kiállítástól – rengeteg Kalmárra irányított sárga lapos szabálytalanságot ignorált, ezekből két teljesen jogos piros lapot kellett volna kiosztani.

Vagy… Visszatekinthető egy a sok akcióból, amelynél a vendég kapus elkérte a labdát a labdaszedőtől, miközben Černák behozta a pályára az elrúgott labdát, és otthagyta kb. tíz méterre a kapustól – csak úgy… Talian természetesen érte ment, ezzel a játékvető hármas szeme láttára sikerült ellopni talán egy percet is.

Talian. Az időhúzása, a sportszerűtlen viselkedése szintén nem volt kellőképpen díjazva.

 

Mindkét félidőben elég közelről figyeltem a kapus tevékenységét, így kijelenthetem, hogy már az első félidőben több sárga lapos sportszerűtlen megnyilvánulása volt, és a második félidőben egyszerűen ki kellett volna állítani őt.

Kijelenthető, hogy a rossz teljesítményünk ellenére, a játékvezetői hármas megkönnyítette a vendégek dolgát, mert ha kiosztja a sárga lapokat, és logikusan a két pirosat, akkor teljesen más a helyzet a pályán, és a vendégek elég gyorsan Talian nélkül játszanak.

Nagy felhőt kavart az a szituáció, amelynél Talian fetrengett a tizenhatosba. Szintén közelről láttam azt, amit ez a gif is megmutat.

Az eperjesi játékos a saját kapusát veszélyeztetve meglöki Kalmárt, hogy „kiharcoljon” Zsoltnak, a legjobb játékosunknak piros lapot – ez egyértelmű sárga lap a hátvédnek. De nincs vége:

Talian kapus belérúg Kalmárba, és teátrális módon színleli, hogy Kalmár rálépett – egyértelmű piros lap.

 

Valószínűleg, a rákövetkező ebből kifolyólagos incidensből több kiállítás is helyes lett volna, és a Černák ellen elkövetett szabálytalanság sem volt kellőképpen díjazva…

Vida gólja szabályos volt, semmiképpen nem volt les, így egybevetve egyértelműen több meccses letiltást érdemel mindhárom játékvezető.

A vendégek edzője. Rákérdeztem, illetve kifejtettem a véleményemet, hogy nevetséges, ha dicséri a kapussal együtt a DAC szurkolóit, miközben sportszerűtlen módon provokálták a nézőket, főleg a kapus.

 

Erre az volt a válasza, hogy mindenki így csinálná, és amíg a bírók engedik, mindig ezt fogják csinálni. Ez a nyilatkozat megérdemel több meccses letiltást – mivel teljes mértékben a FIFA és az UEFA fair-play elveit sérti ezzel a kijelentéssel.

Nagyon úgy nézett ki, hogy ez a taktikájának egy része volt. Nem tudom, ezért kérdezem:

a vendégek edzője tudta, hogy tolerálva lesznek a sárga lapos mozzanatok, és nem veszélyezteti csapatát a piros lap?       

 

Döntetleneztünk egy meccsen, melyen rosszul játszottunk. Nem szokásom sírni, ha nem hozzuk a várt formát, netán kikapunk, és nem keresem másokban a bűnbakot, de az, ami történt tegnap, az nincs rendben.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább