Kiss László orvostörténész lett az idei Vámbéry-díjas

„Az ernyedetlen és becsületes munkát végre mégis csak siker koronázza” címmel rendezte meg a Vámbéry Polgári Társulás a XV. Nemzetközi Vámbéry-konferenciát október 5–7. között, a dunaszerdahelyi városháza tanácstermében.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Az október 5-ei rendhagyó könyvbemutatón a „Teljes tárgyilagosság és szigorú valóság” címmel megjelent, a XIII. Nemzetközi Vámbéry-konferencia tanulmányait csokorba foglaló kötetet mutatták be, majd 6–7-e között az idei konferencia előadásait tartották meg a városunka látogató jeles Kelet-kutató tudósok, egyetemi tanárok.

Idén is átadták a konferencia keretében a Vámbéry-díjat, amelyet ezúttal dr. Kiss László ipolysági születésű orvos, író, orvostörténész, a  történettudományok habilitált doktora vehetett át a Vámbéry-kutatás és a dunaszerdahelyi Vámbéry-örökség ápolása terén végzett kimagasló munkásságáért.

Kiss László (Ipolyság, 1950. március 18.) felvidéki magyar orvos, író, orvostörténész.  Tudományos munkásságának főbb területei a Felvidék orvostörténete (különösen a 18. és 19. század), magyar–szlovák és magyar–cseh orvostörténeti kapcsolatok, patográfia.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk weboldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább