Handmade by vidu

Vida Nikoletta vagyok, több helyen éltem már, de nagyjából egy éve visszaköltöztem szülővárosomba, Érsekújvárba. 2015-ben végeztem esztétika és képzőművészet szakos tanárként a nyitrai UKF-en. Jelenleg képzőművészetet tanítok a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskolán, workshopokat tartok különféle rendezvényeken, kézművesként és íróként működöm közre az Új Szó Hobbi c. mellékleténél, valamint a Vasárnap Háztartás c. mellékleténél, ahova kézműves munkafolyamatokat írok és helyi alkotókkal készítek interjúkat.

„Handmade by vidu” nevű márkám 7 évvel ezelőtt indult, kezdetben gyöngyékszerek készítésre összpontosult. Azóta sokféle eljárás váltotta fel egymást. Sosem tudtam igazán lehorgonyozni egy technika mellett sem.

Érdekeltek a különféle eljárások, azok kombinálása, így a műhelyemben a varrógéptől kezdve a scrapbookinghoz használt vágó és domborító présen keresztül a dekopír fűrészig sok minden található.

Az írás megjelent a Klikkout 2017/10. számában.

Jelenleg textillel, növényekkel való nyomdázással, süthető gyurmával, zsugorkával és levendulás termékek előállításával foglalkozom.  Megrendeléseim is épp ennyire sokszínűek, mint a spektrum, amiben mozgok.

Kedvelem a gyógynövényeket, azok közül leginkább a levendulát. 3 éve telepítettem az első 30 tövet, majd az évek során hozzáültetgettem a fiatal hajtásokat.  Mivel a levendula elég népszerű, sokan szinte már elcsépeltnek tartják, ezért fontosnak tartom, hogy ezen felülkerekedve egyedi legyen a kínálat.

Munkáimat általánosságban véve a Föld természetes színei jellemzik. Kedvelem az akvarellfestéket tussal kombinálni, ez a hatás egyes termékeimen is visszaköszön.

Szeretek régiből újat alkotni, bútordarabokat átalakítani, nosztalgikus tárgyakkal foglalkozni. Van, hogy kiragadok egy keveset a vintage-ből, vagy a steampunkból, esetleg a folklórból, és megpróbálom a saját stílusomhoz illeszteni az elemeket.

Mindig is közel álltak a szívemhez az illusztrációk, a mesék világa, az állatok és növények stilizált ábrázolása, így az ilyen jellegű formák is előfordulnak az alkotásaimon, például: papírhajó, szélrózsa, léggömb, velocipéd, felhő, róka stb.

A kézművesség számomra nem szabadidős tevékenység. Valami mellékállásféle, abból is olyan, amiről talán sosem fogok tudni lemondani.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább