Éljük a hektikus sárga-kék napjainkat

Szó, ami a szó, nem unatkozunk, hiszen napi szinten megszokottnak nem nevezhető eseményekkel foglalkozik mindenki, aki beszélni és írni tud.

Valahogy összejött, sűrűsödnek a témák, amelyek nem a békesség jelképei. A top téma: jegyek.

Az aktuális DAC–Slovan összecsapás egy már-már hihetlen hiperérdeklődést keltő meccs, de megjegyzem, garantáltan nem az utolsó. Nem nagy kunszt kijelenteni, lesznek mérkőzések, melyekre nem lesz elég a 12 800 nézőt befogadó kapacitás sem, elvégre, ha a nemzetközi porond a cél, akkor borítékolható, hogy szaporodni fognak az extrém számú jegyigénylések is…

Egy biztos: képtelenség, hogy ilyen feszültség kísérjen minden egyes, nevezzem úgy, nagy meccset. Tehát gondolkodni kell és korrigálni… A DAC közösségéből talán mindenkinek.

 

Kezdem az újságírókkal.

Aki nem észleli, hogy tárgyilagos cikkek helyett milyen veszélyt rejt a szándékos feszültségkeltés, annak felesleges bármit is magyarázni. Csupán egy mondat: Karma je szvinya…

Fekete Nándor felvételei

Klub-fanklubok viszony.

A klubunk nemsokára egy szerves, napi szinten működő szofisztikált rendszer kell hogy legyen, a kész, majdhogynem multiplexnek nevezhető arénával, az akadémiával stb.

Ennek a – nevezzem úgy – hálózatnak olyan rendszerben kell szuperálnia, amelyben a működtetés teljes mértékben a klub kompetenciája. Ide tartozik szerintem a jegyek árusítása is.

Úgy vélem, arról, hova jutnak a jegyek, túl sok kívülálló dönt. Így megeshet az, ha gond van a jegyekkel, akkor minden érintett kénytelen álláspontot közölni, hogy miért. Ez nem jó. Szerintem.

A megoldást abban látom, hogy a klubnak redukálnia kellene valamilyen módon a fanklubos és a szponzoroknak szánt mennyiséget is, és transzparens módon lefagyasztani azt.

 

Bár nem a legjobb megoldás, mert a magyarországi szurkolók és a szponzorok háborogni fognak, de még mindig elfogadhatóbb, mint ez a rettentően nagy feszültséget előidéző verzió.

Ja, ami a legfontosabb: így a klub dönti el teljes mértékbe a jegyeladási miérteket és hogyanokat, és ezzel vállalja úgy a döntés kizárólagos jogát, ahogy a felelősséget is. A jegyek eladását tehát ajánlom nem ilyen nyitott, klubrendszeren kívüli módon megoldani.

Nincs ideális megoldás, de szerintem jobb, ha nem azok háborognak, akik az egész szezonban járnak a meccsekre.

 

Transzparens, kizárólag a klub kompetenciájában kialakított nyilvános jegyeladási kulcs. Szükség van rá, mert ennél a rendszernél egy esetleges Európa-ligás meccs előtt agyontapossuk és hülyére pofozzuk egymást.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább