Programok: Itt a hétvége, zenés programokra fel!

Október végére gyorsan elszált a vénasszonyok nyara, de a hidegnek hála tombol a klub szezon, és zajlanak a jó kis táncestek. Környékünkön váltják egymást a neves külföldi fellépők, csodás koncertek és a táncházak. A hónap utolsó hétvégéjén sincs ez másképp, jó pár rendezvény kínál teret, hogy kiengedd a fáradt gőzt és bulizz egy jót. 

Péntek:


Blues-koncert / Somorja

A somorjai Mozi klub fennállása óta igyekszik kiszolgálni a minőségi hangszeres koncertre vágyók igényeit, így lesz ez ma este is. A somorjai The Butchers, azaz a Húshegyi fivérek nemcsak, hogy ötcsillagos bluest tolnak élőben, hanem hasonló színvonalú koncerteket is szerveznek a Mozi klubban.

Ma este az általuk szervezett eseményen az érsekújvári The Joint Venture együttes ad koncertet.

A főszervező, Húshegyi János elmondása szerint a projekt célja elismert szlovákiai blueszenekarok, valamint zenészek koncertjeinek megszervezése és lebonyolítása. Feltett szándékunk megszólítani a magyar és a szlovák lakosságot egyaránt. Szándékuk megerősíteni Somorja város többnyelvű lakosságának kapcsolatát egy nemzetiségtől független bluesközösség kiépítésével.

Az eseményt itt találod.

///

Kétnapos népzene és tánc / Felsőszeli

Ötödik alkalommal szervezik Felsőszeliben a Találkozó és táncház névre keresztelt kétnapos népzenei eseményt.

A Kodály Zoltán gimisek, illetve néptáncosok előadása, táncház és táncoktatás is várható, szülinapi koncertet ad a Bicskás zenekar, de zenél a Hárompatak és a Pósfa zenekar is.

Mindenképpen ajánlom, ez egy óriási élmény:

///

Rockkoncert / Dunaszerdahely

Aki hazai rockzenére vágyik, annak a Soul Hunter Music Clubban a helye. Az északi lakótelepek közt található zenés klub évek óta menő koncerteknek ad otthont, egy elég tágas teremben, ahol a fellépők közel a közönséghez koncerteznek, így tökéletesen tud működni köztük lévő kapcsolat.

Ma este 21:00 órától koncertezik a dunaszerdahelyi Rock Machine.

Utána 22:30-tól a Gilotin modernrock- és metálbanda.

Az eseményt itt találod.

///

Moody technoest / Pozsony

Radosť 发布于 2017 年 10 月 8 日 周日

Tóth Dénes és csapata (Šaliga Erik és Szászi Dani) működteti a Moody rendezvényszervező, DJ- és VJ-csapatot. A gang neve rövid időn belül bekerült a köztudatba, hisz keleten, Tornalján kezdték, onnan Kassára vették az irányt, de azóta már eljutottak Pozsonyba, méghozzá a Radosť klubba. Ennek apropóján kérdeztem Dénest:

Elárulod, mivel készültök ma este?

Fotó: Mowonic

A Moody ma ünnepli fennállásának 4. évfordulóját, nem is akármilyen zenei kísérettel. Először hozunk live act-et (élő zene) Bernathy Zsiga személyében, aki a pozsonyi Radosť klubban egy komoly kis géppark segítségével teszi majd feledhetetlenné az estét. A felvezetést ill. a levezetést sem bíztuk a véletlenre: Zsiga előtt Gustawson és a PLUSplus, utána pedig jómagam, Denes Toth keverem a technót hajnalig!

Az eseményit itt találod.

Szombat:


Halloween / Esztergom

A dunaszerdahelyi Kardos István, azaz GyStore lassan Szlovákia legmenőbb drum and bass DJ-je lesz, csapatuk, a The Grove pedig kétségkívül a legjobb live produkciók közé tartozik, de zenei rendezvényeik fejlődnek talán a legjobban.

A szerdahelyiek szombat este Párkány mellett, Esztergomban zörgetik meg élő és DJ-produkciókkal, halloween-kosztümben a Kaleidoszkóp házat! Istit kérdeztem a buliról:

Fotó: Ugóczky István

Aki még nem járt a Kaleidoszkóp házban, annak ajánlom, hogy eljöjjön! Egy nagyon öreg ház, melyet a dunaszerdahelyi NFG-hez hasonlóan sokszínű kultúrtérré alakították át. Egy igazi underground bázis, ahol megtalálni a kultúra sok formáját. A pincéje, akár egy barlang, ahol mennek a partyk. A Cats In Da Cave egy dnb-breakbeat partysorozat, melyet én rendezek. A bulin fellépnek a rezidensek (GyStore, Zolta, Brando), továbbá a Castlenick , a T.N.B , Pestről Saintone és a The Grove formáció.


Kellemes, zenés hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább