Egy DAC–Slovan meccs preview-nak nem volt rossz, de….

Mottó: Egy DAC-Slovan előtti meccs akarva akaratlanul mindig egy DAC-Slovan előtti meccs lesz. Bár mindent megteszünk azért, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, akkor is sok tekintetben befolyásolja a slovanos meccs az úgynevezett warm up-os meccset… Vegyük sorban, mivel befolyásolta konkrétan a tegnapi Rózsahegy ellenit.

Sárga lapok. Tegnap írtam egy rövidebb cikket, amelyben kifejtettem, hogy ilyen döntések, mint Kalmár és Pacsi cseréje lutri, de sok választása egy edzőnek nincs. Teljes mértékben egyetértettem azzal, hogy mindketten a kezdőben játszottak, mert kevés ilyen győztes típus van a csapatunkban. A lutri Kalmárral be is jött, vezettünk, és szerintem ez egy olyan döntés volt, amely a kisebbik rossz teória elveit követte.

Lelkes Ernő felvételei

Ad 1: a játékvezető abszolút kiszámíthatatlanul fújt. Az elején a kemény és sárga lapos belemenéseket sem fújta le, viszont a későbbiekben még a tüsszentést sem engedélyezte. Tehát teljesen logikus volt, hogy levettük Zsoltot, megemlítem, ennek a remek játékosnak van egy nagyon rossz tulajdonsága, sokszor elég durván belép, és eddig szerencséje volt, hogy nem állították ki, lásd: amikor a szenyicei játékosnak sebész módjára ,,szétnyitotta” a lábát…

Ad 2: Mehetett volna elsőként Pacsi, aki hamarabb elfárad, mint Zsolt, de másrészt Erik fegyelmezettebb játékos.

Azt hiszem, picit alábecsültük Kalmár és Pacsi hiányát egy időben a pályán, konkrétan azt, hogy manapság mennyire megváltozik a csaptunk játékképe nélkülük.

 

Ilyenkor radikálisan változtatni kell a taktikán, kellő az abszolút fegyelem, a biztos passzok és fokozott odafigyeléssel kell védeni a területet és letámadni az ellenfelet, még jócskán a kapunk előtt. Régi és okos mondás, hogy legjobb védekezés a támadás, ebben az esetben, ha tisztes távolságban tartjuk a labdát a térfelünktől. Erre a feladatra egy hiperalkalmas játékosunk van, mégpedig olyannyira, ahogy talán senki a bajnokságban.

Kapcsolódó:

Basszus, ezt bizony hárompontos meccs volt

Rossi. Szerintem, a meccsre jó taktikát választott, a bebiztosított, betömörített védelemmel és a sok kispasszos játékkal kiidegeltük az ellenfelet, olyan mértékben, hogy már az első félidőben urai voltunk a pályán történteknek, és a hazaiak elég tanácstalan arcokat vágtak. Biztonságos focival elértük azt, hogy kigurigáztuk a hazaiakat, és ha fegyelmezettek lettünk volna a befejezéseknél, akkor elég hamar eldőlt volna a meccs. De nem adtunk az ellenfélnek kegyelemdöfést…

Miért preferáltuk az elejétől a biztonságos focit? Van olyan érzésem, hogy most hanyagoltuk a hosszútávú csapatépítés útját, látván az elég masszív változásokat a kezdő tizenegyben, pedig az előző meccs gyengéjének főleg Kalmár teljesítménye nevezhető és bizony nagy mértékben a védelmi káosz nyírt ki bennünket. Oké, jogos, egy DAC-Slovan meccs előtt nem éppen jó preview egy vesztes meccs, és valljuk be, edzői szemmel…

Aki úgy nyilatkozik, hogy szinte biztosan elfogadná a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját, annak jól jön a castingnál, ha eredményes, és szedi a pontokat az aktuális időszakban.

 

Apropó Rossi, szerintem Marco jövőjét minél hamarabb meg kell oldani, mert ilyen patthelyzet például ahhoz vezet, hogy az egyik legjobb játékosunk meccsről meccsre abszolút fegyelmezetlen… És most következnek a legfontosabb meccsek, amelyek eldöntik, hogy bombasztikus teltházas tavaszi meccsek sora vár ránk, vagy…

Tehát a kezdő taktika rendben volt, és szerintem az is, hogy levette Kalmárt és Pacsit, százalékban, bármilyen elemzés után 51-49 volt az arány – egyszer a cserék javára, egyszer ellenük.

Čmelík. Cserepadon hagyni a meccs végén Lukášt, nem tudom, hogy edzői hibának vagy önfejűségnek nevezzem. Végeredményben a csapat és Rossi fázott rá, mert a meccs java részén abszolút fegyelmezett és taktikus teljesítményt nyújtottak. Nem kell nagy kunszt ahhoz, hogy tudatosítsuk, Lukáš az, aki percekig az ellenfél térfelén tudja tartani a labdát, rakás szabálytalanságot tud kiharcolni, és azt hiszem, hogy a liga többi edzője örömest kihasználta volna Luki adottságait, és kibekkelték volna aktív védekezéssel a három pontot.

Rövidtávon van előttünk egy bombasztikus Slovan meccs főtribün nyitással, amelyen a szív és az agy is egyaránt győzelmet kíván.

 

Hosszútávon pedig a Slovan meccs után jó lenne megoldani, mi lesz Rossival, mert nem a rózsahegyi meccs (például Davis bakijával), hanem ez fog minket kitessékelni a playoff-ból…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább