RWD.FM: Dunaszerdahelyen történt

Mivel a Vikkendhouse mixsorozatunk vasárnapi epizódja kimaradt, helyette ma este tartsunk egy rövid visszatekintőt a nagy sikerű rwd.fm közvetítésekről, melyek három éven át heti egy alkalommal működtek az Arthe kávézó teraszán, később pedig a Durvacrew házban, Dunaszerdahelyen. Elsőként fogadjátok Foolk élő produkcióját. (Címlapfotó: Katarina Acelova)

Az amerikai rwd.fm internetes rádió műsorában minden héten csütörtökön, egy kétórás élő videós közvetítés keretén belül élőben jelentkezett a PLUSplus DJ páros. A több mint száz adásban főleg hazai DJ-k és live előadók kaptak helyet, de sok magyarországi, valamint osztrák és lengyel előadó is megfordult a kamerák előtt.

Az egyik legemlékezetesebb ilyen show FOOLK produkciója volt, mely négy éve, 2013 november 21-én került megrendezésre, és vonzott egy nagyobb számú közönséget a Durvacrew házba.

Fotó: Ugróczky István

Dušan Vančo a Rádio_FM egyik alapítótagja, sok-sok új és hagyományteremtő dolog atyja, aki kilenc évig volt a rádió igazgatója is, ma pedig már szabadúszóként, Foolk néven gyárt és ad elő egy nagyon sajátos stílusú zenét élőben. Így tette ezt pár éve a dunaszerdahelyi Durvacrew házban is, ahol több mint ötvenfős közönség előtt (ami egy családi házban egy elég nagy tömegnek számít) játszott egy órán át élőben, az akkori zenéiből, ezremek és kész vizuáljával egybekötve.

A Foolk projekt 2007 óta létezik, azóta számos fellépés öregbítette hírnevét olyan fesztiválokon, mint a Pohoda, Wilsonic, Barbakan, vagy a Nu Jazz Days. Az első szlovákiai előadó, kinek a zenéjét elvitte Mary Anne Hobbs rádiós DJ a híres brit XFM rádióba.

Most, pár évvel a legendás Foolk -est után frissítésképpen éljük át újra azt a nem egész egy órát.

A szerző üzenete a videóhoz:

Nagyra értékelem, hogy lehetőségem nyílt az elsők közt játszani élőben a RWD.FM-en. Számomra egy hatalmas élmény volt, remélem mindenki így emlékszik vissza!

A videó:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább