Magyar találmányok, amik megváltoztatták a világot

November 3-án volt a Magyar Tudomány Napja. Az f21.hu ennek kapcsán elkalauzol egy olyan Univerzumba, ahol a legismertebb találmányainkat, felfedezéseinket szeretnék bemutatni. Lássuk, milyen lenne az élet, a világ nélkülük. 

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szóda

Melegedjünk be a Szódával(Jedlik Ányos). Mindenki ismeri, de senki sem feltételezné, hogy ne lehetne nélküle élni, hiszen mégiscsak a bubis vízről beszélünk… Képzeljük el, hogy egyszer csak eltűnik a boltok polcairól, a készletekből, a bolygóról…

Bővebben az f21.hu oldalán.

C-vitamin

A C-vitamin természetes módon is fellelhető különböző zöldségekben, gyümölcsökben, így hát arra magunktól is rájöhetünk, hogy önmagában is egy egészséges dolog. Tudták nagyon jól ezt a Szent Györgyi előtt kísérletező orvosok is, akik a skorbutot gyógyító csodaszer után kutattak. Tudták, hogy létezik, de nem tudták mi az, és hogy találják meg.

Bővebben az f21.hu oldalán.

És hogy mi az, aminek a nem léte rengeteg ember létét eredményezné? Az atombomba. Bizony, ez is a magyarokhoz köthető találmány, mégpedig Szilárd Leó fizikushoz.  Ahogy a hologram(Gábor Dénes) is, ami igazából majdnem minden irányba befészkelte magát a világunkba: dísztárgy, biztonság, fotózás, filmezés és még sorolhatnánk.

További, magyarokhoz fűződő találmányokról olvashat az f21.hu összeállításában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább