A mai modern, hektikus világban minden a tényeken alapul. Számok, mutatók, ráták uralják a mindennapokat. Néhányan jogosan vallják azt a társadalmunkban, hogy indokolatlanul sok inger és információ jut el hozzánk, amelyek nincsenek közvetlen kihatással az egyén életére. Alkalmanként azonban érdemes végigfutni egy-két feltűnően gyorsan pörgő értéket – már csak a kíváncsiság kedvéért is.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Hézer Luca

Fotó: Pixabay

Az interneten böngészve nemrég rátaláltam a Worldometers oldalra, ahol másodpercenként frissülő statisztikákat kapunk a világunkat érintő érdekesebbnél érdekesebb – mások szerint feleslegesebbnél feleslegesebb – témakörökben.

A mai gyermekszületéstől kezdve az elszívott cigaretták számán át a megmaradt gázkészletünkig mindenről kapunk információkat. Egyesek talán megmosolyogtatóak, meglepőek, sőt, kifejezetten pozitív csalódásokkal is találkozhatunk.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

MEGOSZTÁS
f21.hu
A www.f21.hu egy szombathelyi székhelyű, de országos írógárdával rendelkező, kulturális, elsősorban fiatalokat megszólító weboldal, amely igényes és modern köntösben szeretné a klasszikus „nyugatos” értékeket közvetíteni. Nem tör a 20. század elejét meghatározó folyóirat magasságaiba, de a 21. század magyar fiataljainak jelzőfényt kíván nyújtani: kultúra nélkül lehet élni, de nem érdemes.