A hétvégén remizett a DAC, Zsolnáról megérdemelten elhozta az egy pontot és harmadik helyen áll a tabellán. Lehet ezt a meccset elemezni, de ami a legfontosabb, elégedettek lehetünk a döntetlennel, hiszen a meccs előtt az egy pontért odaadtuk volna valakinek fél Szlovákiát…, na, jó, okés, a másik felét meghagytuk volna magunknak… Fúha, ezért a poénért a bársonyos forradalom előtt már egy Juventus-féle csíkos mezben futkosnék…

Kapcsolódó: Fekete Nándor fotógalériája a Zsolna–DAC (0:0) mérkőzésről

Hm… engedtessék meg nekem, hogy a cikk elején és a meccs értékelése előtt picit ironikus legyek. Köszönöm! Érdekes országban élünk… Miközben kiszárad a torkunk a bársonyos forradalomra való emlékezések közepette, az RTVS azt vesézte egy Mečiar-időszakot meghazudtoló összefoglalóban, hogy milyen…, nézzék meg inkább itt, a videó kb. 19. percétől.

Gratulálok, november 17-éhez méltó böffentés. Miért is csodálkozom… Én speciel nem hordok magammal semmilyen magyar szimbólumot a meccsre, nem éneklem a himnuszt, de nem tetszik, ha ezt az emberi jogot elveszik az emberektől, és kriminalizálnak valakit azért, ha úgy gondolja, hogy élve az alapvető emberi jogaival, ekképpen mutatja ki a magyarságát.

Nem tetszik, ha ezt a témát mindkét felvidéki párt kihasználja, ellenben nem lépnek fel keményen az emberi jogokat sértő törvény ellen. Pont.

 

Fekete Nándor felvételei

Nem tetszik, ha azzal érvelnek, hogy a politika nem tartozik a stadionba. Mindig is ott volt, és ezt leginkább azok gyakorolták, akiknek politikai érdekük fűződött hozzá – például Hedvig után egy stadionban rahedli magyart akartak megverni.

A néző csak kifejtette, kifejti az eszmei hovatartozását, élve alkotmányos jogával, s most azt hallom,

úgy beszélnek rólunk az RTVS műsorában, olyan hangsúllyal, mintha mi másodrangú állampolgárok lennénk, akiknek nincs joguk kimutatni nemzeti hovatartozásukat, lengetni a magyar zászlót, ami a szívügyünk. Az Európai Unióban élünk, amellyel 2004-ben sok határ megsemmisült, megemlítem, az eszmei határok is.

 

Na, tehát:

Nem akarja például a SFZ kivizsgálni, hogy a hatályos zászlótörvény összhangban van-e az alkotmányunkkal, és a már említett emberi jogokkal, amelyekre hivatkozik pont a szlovák alkotmány is? Kérdés, ha nincs összhangban, kapunk-e a későbbiekben bocsánatkérést.

Nem akar a SFZ inkább a FIFA-tól a többi fociszövetség talpáig lecsorgó óriási korrupcióval foglalkozni? A játékvezetőkkel, akiknek a ratingje kb. olyan, mint a…

Próbáltam elképzelni, hogy kinek kell jobban a másik. A szlovák ligának az aktuális DAC vagy fordítva?

Magyarán, addig fogtok minket basztatni sapka-sál stílusban, mint a másodrangú polgárokat, amíg…

 

– nem beszélhetek és nem is akarok beszélni a klub nevében, de tény hogy ilyen szívatásnak az a vége, hogy körülnéz az ember, ha már tele a hócipő. Egy ilyen DAC-ért, azt hiszem, kapnának nemcsak a magyarok, hanem a csehek és lehet, az osztrákok is. Minimum egy presztízsjellegű közös liga évek óta a levegőben van…

És most, mint magánszemély.

Örülök a meccsnek, a pontnak, de ezek után nincs nagyon kedvem frissébe írni a fociról

 

– talán holnap lesz –, amikor pont a bársonyos forradalom évfordulója idején úgy beszélnek rólam is, mint egy másodrangú polgárról, akit büntet és kriminalizál egy vélhetőleg alkotmányellenes és emberi jogokat nem respektáló törvény.

 

MEGOSZTÁS
Poór Tibor
Szeretem az orosz klasszikus irodalmat. Kedvelem a skandináv és a mexikói filmeket, kedvenc rendezőm Martin Scorsese és Woody Allen. Ezt a zenét szeretem hallgatni: Bruce Springsteen, David Bowie, Peter Gabriel, Sting, Jonny Lang... Imádom a focit. A kedvenc ételem a klasszikus (cseh) vadas, a Horalky és a wagneres krémes. Valami komolyabbat írjak? Az élet túl szép és túl rövid, ezért utálom a lustaságot és harcolok ellene. A saját lustaságom ellen is… U.I. Imádom a családomat.