Klikk Out Vikkendhouse: Soldierr kedvencei

Fotók: Ugróczky István

Magazinunk mixsorozata, a Vikkendhouse ma a tizenötödik részéhez érkezett. A sorozat, mely hazai DJ-k, zenészek és zeneimádók aktuális kedvenceit mutatja be egy-egy félórás összeállításban, mára már részévé vált vasárnapunknak. A legújabb epizódot Soldierr válogatta és keverte össze.

A dunaszerdahelyi Bíró Gergely, alias Soldierr fiatal kora ellenére erősen ikonikus része az újkori csallóközi zenekultúrának.

Jó pár évvel ezelőtt a Durvacrew megalakulásakor ismertem meg, és működtettük közösen a zenei stúdiónkat. Először a közös jamek alkalmával hallhattam, mire képes emberünk egy mikrofonnal, vokálprocesszorral és némi beattel. Rappel, MC-zik, énekel, zenél, alkot mindig valami újat és utánozhatatlant.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Soldierr sohasem látott és érzett energiával tombol teltházas koncertjein, inspirál sok-sok fiatal elektronikus zenészt, rappert és MC-t. Ő maga mindezeknek a mestere, bandájával, a The Grove-val sorban ontják a zenéket, élő fellépéseik egyedülállóak.

Fotó: Spojuje NÁS DNB, Cross Club, Prága
Fotó : klubkunst

Soldierr-t születésétől fogva körülvette a zene minden oldalról, így már korán a zene nagyon sok formáját ismerhette meg. A családban is jó páran zenekarban zenéltek, édesapja zongorázott, édesanyja kórusban énekelt, és ők is nagyon sokféle zenét hallgattak. 11 évesen hozzájutott egy acid-jazz-funk válogatás-CD-hez, majd a hatvanas évek gitárzenéjétől kezdve, egész a kétezres évek metáljáig mindent hallgatott.

15 évesen volt egy nu-metal bandánk, majd 16 évesen megismerkedtem az első zeneszerkesztő software-rel és elmélyedtem a hiphop, majd az elektronikus stílusokban. 20 évesen DJ-ztem először, rá egy évre, érdekes módon drum&bass MC lettem, amit azóta is csinálok, hol szólóban, hol a The Grove formációban, amit nem sokkal ezután alapítottam többedmagammal.

Soldierr mindíg is mélyen kutatta a különböző zenei stílusok összetételét, hangszerelését, és próbálja ezeket elektronikusan, vagy akusztikusan előállítani. Hallottam már tőle elképesztő alkotásokat a jazz alapú hiphop beattől kezdve a jövőbe mutató drum&bass-en át egészen a nálunk még ritkaság számba menő grime-ig.

Ma van két komolyabb projektje, mellette rengetegféle zenén dolgozik, megannyi más zenésszel. Lakásában berendezett kis stúdiója sűrűn látogatott hely, Soldierr szívesen adja tovább a tudást, melyet a zenével magába szívott az évek alatt.

A mix, melyben Soldierr felvonultatja tizenegy kedvencét, egy igazi zenei utazás és minden szám egy más zsáner. De lássuk, mit üzent hozzá a szerző:

A mixhez csak annyit fűznék hozzá, hogy direkt nemraktam bele se d’n’b-trackeket, se pedig grime-ot vagy trapet, mert ezekkel dolgozom mostanában a legtöbbet. A mixen hallható számok mind nagy kedvenceim, amik valami fura módon kapcsolódnak a funky-hiphop-electronica-indie-numetal-ragga-soul stílusok tengelyén.

A Mix:

Tracklist:

1. Amy Winehouse – Stronger than me

2. Erykah Badu – …and On

3. Grimes ft. Majical Cloudz – Nightmusic

4. Jawbox – Savory

5. Deftones – Back to School

6. Big Pun – Boomerang

7. Stephen Marlye ft. Sizzla, Capleton – Rock Stone

8. Snoop Doggy Dogg – Aint no fun (if the homies cant get none)

9. SebAstian – Embody

10. ODB ft. Kelis – Baby i got your money

11. Vangelis – Love Theme (Blade Runner)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább