Hétvége, itt az ideje lazítani! Ezt megteheted sokféleképpen, de a legjobb, ha közben kulturálódsz is egy kicsit.

Ahogy nő a hó és a hideg odakint, bent a klubok és szórakozóhelyek csak úgy ontják magukból az értékes eseményeket!

Választottam párat, ahova szeretnélek elkalauzolni titeket!

Péntek:


G R E E NFG / Dunaszerdahely

Posted by NFG klub on 28. november 2017

Mi az a G R E E NFG? Nos a dunaszerdahelyi NFG klub ma este induló sorozatának célja a szebb, élhetőbb jövő.

A triatlonos vegán guru, Krascsenits Dávid különféle természet- és gasztrofilmekkel próbálja felhívni a figyelmet a világot fenyegető veszélyekre.

Ma este a Food Choices című film vetítése után beszélgetés a témáról. Íme az ízelítő:

Az eseményt ezen a linken találod.

///

Táncház / Somorja 

Újra táncház Somorján, a Mozi Klubban!

A két Junior Prima-díjas prímás, Rosonczy-Kovács Mihály és Soós András által vezetett Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség 2013 óta működik azzal a céllal, hogy országosan és nemzetközi szinten képviselje a feldolgozatlan vonós magyar népzenét. Lesz itt hegedű, cimbalom, brácsa, bőgő és ének, mellyel kitáncoltatják a lelket is belőled.

Az eseményről minden infó itt.

///

Gitár Trió / Somorja

A gitár, a blues és a rock szerelmeseinek érdemes ma este Somorjára menni, ugyanis 20.30-tól a két Liszt Ferenc-díjas gitáros, László Attila és Tátrai Tibor, valamint  Babos Gyula jazzgitárművész ad koncertet a Sup Sup Music Klubban.

A produkciót további két kiváló művész erősíti: a dobokon Solti János játszik, míg a ritmusszekció másik tagja Lattmann Béla basszusgitáros.

Rövid leírás a trió játékáról:

Három különböző stílusban, mégis egységesen, egymás játékát kiegészítve vagy éppen ellenpontozva játszanak, stílusaik keveredésével egy egészen új hangzást hozva létre. Inspirálják egymást, tehetségük és klasszis technikájuk révén pedig átveszik a másik érzését, gondolatát, és a saját stílusukban folytatják tovább az adott zeneművet.

Szombat:


Impró délután / Dunaszerdahely

A múlt havi nagy sikerű NFG-s impródélután után máris itt a következő epizód! Ha még nem voltál, azért, ha már voltál, azért, ha szeretsz játszani és kilépni időnként a komfortzónádból, akkor pedig azért lenne itt a helyed!

A szervező, Benes Tarr Csilla egy speciális vendéggel jön, kinek nevét nem árulta el, hogy maradjon meglepetés.

Az eseményt itt találod.

///

 

Párkányi DJ harcosok / Dunaszerdahely

Posted by NFG klub on 20. november 2017

„ Pörögnek a lemezek, pattog a bakelit, a párkányi DJ harcosok tekerik ”

– szól az esemény videóflyerén. Ez egy különleges és várva várt zenés esemény a klubban.

A Párkányi DJ Harcosok, kik öregbítik városuk hírnevét szerte az országban, végre bemutatkoznak Dunaszerdahelyen is! Amit hallhatsz, ha az NFG klubba látogatsz, az egy erős bakelitlemezes szelekció hiphop, triphop, breaks és drum & bass zenékből.

A lemezjátszók mögött: Castlenick, Toxer és Zolta, speciális vendég a Tollas Rádióból ismert Markó Csabi, egyenesen Liverpoolból!

Amit láthatsz, az pedig a Csallóköz (lassan Budapest) legnagyobb vizuálmestereinek, ezremek és kész-nek a fényjátéka lesz.

Az eseményt itt találod!

Kellemes hétvégét!

MEGOSZTÁS
Kovács Ákos
A 90-es évek óta figyelem a zenét és tanulmányozom az eredetét. Kb. 10 éve vagyok aktív DJ és szervezek zenei rendezvényeket. Célom, hogy ismereteimet megoszthassam az olvasókkal bemutathassak különféle zenei stílusokat, régi és kortárs zenészeket, alkotókat.