A YouTube szokásához híven idén is készített egy videót, ami azt a célt szolgálja, hogy összefoglalja nekünk az elmúlt egy évet – már ami magát a YouTube-ot, és a rajta történteket illeti.

Az idei verzió – csakúgy, mint a korábbiak – feldolgozza az ezévi slágereket, legnépszerűbb eseményeket, videókat, és mindezt a 2017-es év legnépszerűbb és legnézettebb videósai előadásában teszi.

Persze csak azok láthatók benne, akik vállalták ezt a szerepet. Talán az úgynevezett „családbarát” tartalmat meghatározó, közel sem korrekt algoritmus az oka, talán az egyre növekvő elvárások és megszorítások, ki tudja, de évről-évre egyre többen lépnek vissza ettől a „privilégiumtól”, helyette viszont annál több, egyre fiatalabb és sokak által ismeretlen arcot kapunk. Egyelőre nem tudni, kik is képezik valójában a YouTube fő célközönségét (amire a kereső algoritmusa is épül), de ez a videó talán adhat egy kis táptalajt az elképzeléseknek.

MEGOSZTÁS
Gerő Zoltán
Bármilyen meglepő, engem a világon szinte minden érdekel, "mert csakis az a tudás ér valamit, amelyet magunk szerzünk magunknak, velünk született érdeklődésből és szenvedélyes tudásvágyból." Paul Léautaud