Karácsonyi képvásár a dunaszerdahelyi klubban!

A nagy sikerű hétvégi lemezbörze után szerdán este a hazai kortárs képzőművészeké a dunaszerdahelyi NFG klub. Az NFGallery – Képkarácsony névre keresztelt eseményen tizenegy helyi festő és grafikus mutatja be képeit, amelyeket meg is vásárolhattok. 

Nincs jobb dolog, mint eredeti és egyedi – és főleg helyi alkotók munkáját ajándékozni az év legszebb ünnepén.

A szervezők célja a lokális művészek csoportosítása és támogatása. Kellemes és nyugodt környezeteben, bakelitlemezes háttérzene mellett, idilli italozgatással egybekötve nézelődhetsz és vásárolhatsz képet szeretteidnek, a városi és plázás karácsonyi ajándékhajtás helyett.

A kiállítók:

Tomáš Bokor, Kiss Márti, Kovács Csonga Anikó, Kovács Norbert, Németh Gergely, Miriama Schniererová, Sebök Balázs, Gábor Szűcs, Tarcsi Ádám, Helen Tóth és Vámos János.

Helen Tóth: Údolie medzier

Ismerj meg pár kiállítót közelebbről:

Sebök Balázs Komáromban született, Pozsonyban és Prágában él és alkot. A pozsonyi ŠÚV művészeti középiskolán tanult fotográfiát, s jelenleg elsőéves a prágai képzőművészeti akadémián, Martin Mainer professzor műtermébe készülve. Balázs művészete megfertőzetlenül őszinte és expresszív, egy csipetnyi szürrealizmussal keverve. Tavaly egyéni kiállítását is láthatták az NFG-ben.

///

A szőgyéni származású Vámos János jelenleg elsőéves mesterképzős hallgató a Szlovák Műszaki Egyetem Dizájn Intézetében. A formatervezésen kívül legfőképpen festészettel foglalkozik. Munkái figurálisak. Folyamatosan kísérletezik a különféle technikák vegyítésével. A karakterek nagyrészt teljesen meztelenek, nem sorolja őket semmiféle társadalmi rétegbe vagy csoportba. Nem szeretné, ha a szemlélő valamiféle sztereotípia áldozatává tenné őket az öltözetük alapján.

///

Kiss Márti (kisskukurica) a pozsonyi Képzőművészeti Szakközépiskolát látogatta, majd 2014-ben a Comenius Egyetem pedagógus szakán szerzett diplomát. A képzőművészeti tevékenységen kívül a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolában pedagógusként is tevékenykedik. Személyes művészeti kifejezése a festés. Márti tagja a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének. Kisfaludon él és alkot.

///

Somorjai származású Bokor Tamás fényképész és festő. A Pozsonyi Képzőművészeti Főiskola hatodéves hallgatója, festészet szakon. Az absztrakt expresszionista műveiben automata, figuratív vonásokkal dolgozik.

///

Kovács Csonga Anikó 1987. október 8-án született Dunaszerdahelyen. Főiskolai tanulmányait a besztercebányai Művészeti Akadémián végezte szabad képzőművészet szakon. 2016-tól tagja a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének (MAMSZE).

Anikó munkásságát kísérleti grafikák, konceptuális grafikai installációk és objektumok alkotják.

///

A szintén somorjai születésű Szűcs Gábor a Pozsonyi Képzőművészeti Főiskola idei abszolvense. Festészetet tanult, Csudai Iván professzor 4. műtermében. Gábor az absztrakt festészet, animáció és digitális grafika képviselője.

 ///

Tarcsi Ádám a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanulója. Negyedik éve tanul képgrafikát. Mesterei Madácsy István, Berencz Péter, Szurcsik József. Tavaly szerepelt a graphic open nemzetközi grafikai kiállításon és elnyerte az egyetem Barcsay-jutalmát.

Szerda este, kapunyitás 18:00, NFG klub, Dunaszerdahely.

Az eseményről minden infót itt találsz.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább