Szilveszteri buli a gyerekkel! Miért is ne? (6 jó tanács)

Kisgyermekes szülőként örök kérdés, hogy hogyan vonjuk be az aprónépet az otthoni tevékenységeinkbe, szokásainkba, szertartásainkba.

Nem könnyű küldetés ez, hiszen mi, felnőttek, egymást közt teljesen másképp kommunikálunk. Főleg, ha ereszd-el-a-hajam van épp.

 

Ahogy a gyermek nyelvezete más, úgy a szórakoztatásához is más erények szükségeltetnek. Vegyük csak sorra, mire van szükség ahhoz, hogy a gyermekünkkel otthon szilveszterezünk.

Ne szarj be!

Az első gondolatunk valami kétségbeesett felkiáltás, ugye? Mit kezdjek otthon egy 2-3, akár 5 évessel? Itt a nagybetűs BULI éjszakája, Te pedig kénytelen vagy otthon lenni, és még ezen a napon is szülői szerepköröd tökéletesre járatásán dolgozni. Mekkora kicseszés! De biztos ez?! Nem!

Ugyanakkora buli lehet ez, mint amekkorához szoktál, csak most egy kicsit másképp kell csinálnod!

 

Keresd a kedvét!

Kérdezd meg, hogy mihez volna kedve! Miután megmondta, majd hárompercenként újra és újra meggondolja magát, akkor se ess kétségbe! Lélegezz kettő mélyet, majd mondj egy nagy „Igen”-t, és érezd magad jól vele!

Engedd meg!

Ma van az a nap, amikor társadalmilag is elfogadott fogalom a „mindent szabad”. Igen, még neki is! (A testi és lelki épség megtartása mellett, persze.) Gondold végig, hogy mit szeretne csinálni, akár meg is lepheted vele külön erre az estére!

Légy Te is újra gyerek!

Ehhez a tipphez nem kell sok magyarázat. Úgy a legkönnyebb a gyerekkel való bulizás, ha te sem bonyolítod túl a szigorú szülő szerepet.

Engedd el magad!

Miért is ne? Mindegy, hogy a gyerek 2 vagy 22. Miért is kellene befeszülve, egymás idegein táncolva ma este is a szabályoknak megfelelően viselkedni?!

Avasd be!

A mai nap áruld el neki a felnőtt világ titkait. Mutasd meg, milyen is a felelősségteljes, de mégis szórakoztató élet. Saját magaddal példázd, milyen is egy olyan ember, aki egy újévi buli alkalmával is következetes tud maradni, megtartó erővel tud bírni, mégis vidám marad és nem rabja a konvencióknak.

[td_smart_list_end]

Ma este csak Ti írjátok a szabályokat! Szeressétek egymást a lehető legmélyebb figyelemmel. Őrjítő estétek lesz, melyre már csak egy pohár gyerekpezsgő teheti fel a koronát!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább