A korábbi találgatásoknak, miszerint már idén élvezhetjük a Trónok Harca nyújtotta izgalmakat, hamar véget vetetett az HBO közleménye, amelyet a hivatalos oldalukra töltöttek fel.

A közleményben azt írták, hogy a nagysikerű fantasy-sorozat nyolcadik évada csak 2019-ben várható, és ezzel be is fejezik a sorozatot. Az utolsó évad mindössze hat epizódot fog tartalmazni, de a közlemény szerint ezek hosszabbak lesznek, mint az eddig megszokott egy órás részek.

A záró évadon ugyanaz a stáb dolgozik, és ugyan azok is írják a forgatókönyvet (David Benioff, D. B. Weiss, Bryan Cogman és Dave Hill).

Sophie Turner (a sorozatban Sansa Stark) korábban nyilatkozott az utolsó évad megjelenéséről, és akkor még azt mondta, hogy öt vagy hat hónapnyi forgatás még biztosan vár rájuk.

Szomorúak lehetünk, hogy még ennyit kell rá várni, de örülhetünk, hogy addig sem ér véget, és reméljük, egyetlen epizód sem szivárog ki a kelleténél előbb, mint az utóbbi időben többször is előfordult.

MEGOSZTÁS
Gerő Zoltán
Bármilyen meglepő, engem a világon szinte minden érdekel, "mert csakis az a tudás ér valamit, amelyet magunk szerzünk magunknak, velünk született érdeklődésből és szenvedélyes tudásvágyból." Paul Léautaud