A városi képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a Hűségkártya kiadásával és használatával kapcsolatos elvek módosítását, ezek a gyermekek érdekeit szem előtt tartó könnyítéseket jelentenek.

A módosításra a városi alapiskolák és óvodák, valamint a Szociális Gondoskodás Központja igazgatóinak észrevételei alapján került sor.

A 2018. január elsejétől életbe lépő változás lényege az, hogy ettől az időponttól már elégséges lesz az, ha az egyik szülő igazolja, hogy eleget tesz a Hűségkártya nyújtotta kedvezményekre való jogosultság feltételeinek.

 

Az eddig érvényes rendelkezés értelmében mindkét szülőnél megvizsgálták azt, hogy gyermekeik jogosultak-e a Hűségkártya nyújtotta kedvezményekre, többek között az iskolai étkezdékben és a napközikben. Ez azonban sok nehézséget okozott, főleg az elvált szülők esetében.

A teljes cikket elolvashatják a dunaszerdahelyi.sk-n. 

MEGOSZTÁS
Dunaszerdahelyi.sk
A városi eseményeket feldolgozó portál minden korosztály számára érdekes olvasnivalót igyekszik kínálni, bemutatva a városi élet mindennapjait, a kultúrán, a sporton, az oktatáson és az egészségügyön keresztül a gazdasági kihívásokig – nem feledkezve el a közösség kisebb lelkes csoportjairól sem.