Mit is nézzek? – sorozatajánló az unalmas hétvégékre

Bizonyára ti is jártatok már sokszor úgy – hasonlatosan hozzám- hogy egyáltalán nem tudtátok, mégis melyik sorozat nézésével kellene eltöltenetek felszabadult napjaitokat. Mit tehet ilyenkor az ember?

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Nagypál Levente

Keresünk, kutatunk, internetes oldalakat böngészünk, vagy éppen kikérünk pár baráti tanácsot, hátha akad valami, ami felkelti az érdeklődésünket. Azonban gyakran még így is előfordul, hogy sorozat nélkül maradunk az unalmas hétvégékre.

Mindig is örültem volna, ha találok egy olyan cikket vagy oldalt, ami segít a megfelelő sorozat kiválasztásában, ad néhány információt (műfaj, stílus) a filmről, betekintést nyújt pár jelenetbe.

Ezen problémát orvosolva cikkünkkel azon bajbajutott embertársainkon igyekszünk segíteni, akik kifogytak az audió-vizuális táplálékból. A lentebb felsorolt sorozatok közül természetesen megeshet, hogy egyes alkotások nem felelnek meg mindenki ízlésének, de sose lehet tudni, mindig érdemes tenni egy próbát!

Vikingek

A Vikingek -amint a címéből is kiderül- a skandináv térség ősi harcosainak életét mutatja be, amely nem mondható túl hétköznapinak. Életük a harc és a fosztogatás: hatalmas csatákat vívtak és meredek politikai játszmákat folytattak. Főszereplő Ragnar Lothbrok, akinek tettei legendássá váltak népe körében,  de mellettük még olyan szereplőket is  láthatunk, akik szintén  híressé tették ezen különleges népcsoportot pl.  Bart von Rollo, Floki, Björn, Egbert angol király. A sorozat történelmi hűsége olykor megkérdőjelezhető, de mivel maga a mű mitológián és korabeli feljegyzéseken alapul, így az esetleges történelmi eltéréseket talán megbocsáthatjuk neki. Rengeteg izgalom és kiváló történet, érdemes lehet elkezdeni!

Breaking Bad-Totál szívás

Ezen sorozat személyes kedvencem. Tökéletes példája a karakterdrámának- és építésnek. A főszereplővel mindannyian képesek vagyunk azonosulni, hiszen mindnyájan vágyunk a sikere, az elismertsége és a boldogságra. A Breaking Bad ügyesen adagolja a feszültséget, de igazi ereje abban rejlik, hogy hagyja szárnyalni szereplőit. Színészei remekelnek a hétköznapi emberek szerepében, véleményem szerint egytől-egyig tökéletes volt a casting. Nem véletlenül zsebeltek be 17 Emmy-díjat. Mégis a két főszereplőt alakító színész Bryan Cranston és Aaron Paul visz mindent. Ez az a sorozat, amit nem látni kell, hanem megnézni. Sokszor.

A történet szerint Walter White középiskolai kémiatanárnál rákot diagnosztizálnak előrehaladott állapotban. A kezelés költséges, a tanári fizetésből és a kocsimosásból nem telik rá, ráadásul a család is el van adósodva. Walter sógora, Hank a kábszereseknél dolgozik, és elviszi a kémiatanárt egy akcióra, ahol összetalálkozik a piti Speed-kotyvasztóval, Jesse Pinkmannel. Walter úgy dönt, belekezd a kábítószergyártásba, melyhez pont kapóra jön jártassága a kémia területén illetve barátja ismeretsége az alvilágban. Célja, hogy minél több pénzt kereshessen, amelyet családjára hagyhat majd a halála után.

A sorozat részletesen bemutatja társadalmunk hibáit, és azokat, akik ezektől szenvednek. Emellett mintát mutat az önfeláldozásról, a bűnről és a siker árnyoldaláról. Az embernek olyan érzése van a sorozat nézése közben, mintha ez egy kalauz lenne arról, hogy hogyan éljük az életünket, vagy éppen hogy hogyan ne.

Daredevil

A szuperhősfilmek etalonja. Egy olyan film, amely mellőzi finomságokat és ideákat, inkább jellemzi könyörtelen ábrázolásmód, amely bemutatja, hogy bizony a hősök keze sem mindig tiszta. A Zöld íjász című sorozattal ellentétben itt nagy szerepet kapnak a különböző helyszínek, így tetten érhető a hatalmas költségbeli különbségek is. Az írók igyekeztek a vak hőst a Bosszúállók érába illeszteni, de megalkottak egy különálló csoportosulást: a Defenders-t. A sorozatok közül az elsőt, a Daredevil-t tartom a legkiemelkedőbbnek, ugyanis ez a rész próbál egy megszokottól eltérő hangvételű szuperhősmozit produkálni. Ez főleg azért érdekes, mivel a Ben Affleck-féle filmfeldolgozás borzalmas, így ujjongva értesültem, hogy újra nyeregben láthatjuk a karaktert.

A történet szerint Matt Murdock gyermekkorában egy baleset következtében elveszítette látását. Érzékszervei feljavultak, így hallása segítségével nélkülözni tudta elveszített érzékét. Miután bokszoló édesapját brutálisan meggyilkolják, ügyvédnek áll, így nappal és éjszaka is a törvényt szolgálja, és igyekszik a Pokol konyháját megmenteni a benne élő bűnözőktől. Az események láncolatának köszönhetően a főhős hivatott megtestesíteni az igazságot -ami a mondás szerint ugye vak- de a főszereplő sem tökéletes.

[td_smart_list_end]

További 7 ajánlott sorozat az f21-en!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább