Megszavazva

KLIKK-ARCHÍVUM

A városi hivatal nagytermében nemsokára szavazásra kerül sor a város és az FK DAC 1904 Rt. többségi részvénytulajdonos között megkötött szerződés felbontásáról.

A cikk megjelent a Klikk Out 2012/02. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának és üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

A helyiségben akár egy tompa késsel is vágni lehet a csendet.

Azt, hogy csak az újságírók és az itt lévő szurkolók feszültek-e, vagy a szavazás eredményében a képviselők se biztosak, felesleges vesézni. A klub alelnökének, Antal Barnabásnak az arcán a feszültség nagyon is érzékelhető.

Egy pillantás a monitorra… Megjelenik a szavazás eredménye…

Huszonegy képviselő a szerződés felbontása mellett szavaz és egy tartózkodik. A szurkolók tapssal fogadják a döntést, és a már legendás „MOHSENI, ANTAL – GAME OVER” szövegű drapit húzzák elő.

 

A „hetedik nagyhatalom” fényképezőgépekkel „degusztálja” a nem mindennapi látványt. A drapi a DAC alelnökének feje felett virít. Nehéz kiolvasni Antal kényszermosolyából, hogy mit jelent ez az arcüzenet. Én sejtem, de ezt magamnak hagyom.

A szurkolókat egy groteszk megpróbáltatás se hozza ki sodrából – csupán pár méterre ülnek az alelnöktől.

Elképesztő momentum az is, ahogy egymás mellett ülnek, egy köpésnyire – mondható úgy, hogy valaha kollégák, ma élet-halál ellenségek – az YBS fanklub volt, első elnöke és a DAC alelnöke.

 

A szavazás rövid, fájdalom- és emóciómentes volt. Ellentétben az előző négyéves időszakkal.

Mi fog következni? Göröngyös út, de remélem, hogy a végén ennek a korszaknak egy mindenféle feltétel nélküli, igazi GAME OVER lesz.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább