A múlt évben a képviselő-testület is tudomásul vette, hogy a gyártói felelősség szervezete, az ENVI-PAK felmondta a szerződést a várossal.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Ez a vállalat nem volt hajlandó még az alapvető igényeket se teljesíteni a szelektív hulladékgyűjtés területén. A város ennek fényében új partnert keresett és szerződést kötött a jogi személyek társulásával, az ELEKOS-szal. Ennek részleteiről kérdezte a városi hírportál Hájos Zoltán polgármestert.

„Ez a társulás finanszírozza 2018. január 1-től Dunaszerdahely területén az osztályozott hulladék gyűjtését és kezelését. Tehát a gyűjtést végző vállalat, ahogy korábban is, a közbeszerzés alapján az FCC Slovensko kft. maradt, de a szelektív hulladékkal kapcsolatos szolgáltatásokért már az ELEKOS fizet.

Az eddigi tapasztalatokból kiindulva igényeket fogalmaztunk meg, miszerint a szelektív hulladék gyűjtésének gyakoriságát növelje a partner, mivel a korábbi kampányaink, amelyek éppen az osztályozást népszerűsítették, megnövelték ezen szemét mennyiségét.

Ennek fényében február 15-től elkezdjük a családi házas övezetben a műanyag hulladék zsákos gyűjtését, amelyhez hasonló már a csallóközi falvakban sikerrel működik. A lakosok a zsákokat az elkövetkező napokban kapják meg, a kapuiknál lesznek elhelyezve. Minden háztartás kap egy átlátszó zsákot, amelybe majd gyűjteni szükséges a műanyag hulladékot. Az ilyen zsák elszállításakor majd ellenőrizhető, hogy nincs-e benne más hulladék, mert amennyiben volna, akkor az a zsák nem kerül elszállításra. Amennyiben nem fér bele a teljes mennyiség, akkor a gyűjtés alkalmával több zsák is kihelyezhető, amelyért majd cserezsákot kapnak. Az osztályozás pontos részleteiről még a médián keresztül tájékoztatjuk az érintett lakosokat.”

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk weboldalon.

MEGOSZTÁS
Dunaszerdahelyi.sk
A városi eseményeket feldolgozó portál minden korosztály számára érdekes olvasnivalót igyekszik kínálni, bemutatva a városi élet mindennapjait, a kultúrán, a sporton, az oktatáson és az egészségügyön keresztül a gazdasági kihívásokig – nem feledkezve el a közösség kisebb lelkes csoportjairól sem.