Vigyázzunk a gyermekeinkre!

A szlovák rendőrség tette közzé hivatalos Facebook-oldalán, hogy a Dunaszerdahelyi járásban több településen is gyanús fekete furgonról érkezett bejelentés, amelynek a sofőrjei alapiskolás korú gyerekeket próbálnak becsalni az autóba édességgel, illetve azzal az ürüggyel, hogy szüleik küldték őket értük.

Érdemes most is fokozottabban figyelnünk gyermekeinkre, hívja fel a figyelmet a rendőrség, ugyanis a napokban Felsőpatonyban és Nagymegyeren is riasztó esetek történtek. Rendszám nélküli fekete furgonba próbáltak becsalni alapiskolás gyerekeket, felajánlva, hogy hazaviszik őket.

A hatóság már foglalkozik az üggyel, de egyben arra kéri a szülőket és rokonokat, hogy fokozottabban figyeljenek a gyerekekre, kérjék meg őket, hogy inkább a kortársaikkal együtt, csoportban közlekedjenek az utcán, illetve a kisebbek mellett legyen felnőtt kíséret.

Kérik, ha bárki hasonlót tapasztal, azt a 158-as telefonszámon jelentse be a rendőrségnek.

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk

MEGOSZTÁS
Dunaszerdahelyi.sk
A városi eseményeket feldolgozó portál minden korosztály számára érdekes olvasnivalót igyekszik kínálni, bemutatva a városi élet mindennapjait, a kultúrán, a sporton, az oktatáson és az egészségügyön keresztül a gazdasági kihívásokig – nem feledkezve el a közösség kisebb lelkes csoportjairól sem.