Klikk Out Vikkendhouse: A párkányi DJ harcos

Üdvözöllek a vikkendházamban! Ez a zeneimádók, -gyűjtők és szelektorok tere. A hely, ahol mindenki megmutatja egy félórás mixben a kedvenc zenéit; és amíg hallgatjuk a válogatást, addig olvasva picit közelebb kerülhetünk szerzőjéhez.

Így volt ez eddig 25 alkalommal, DJ-k, grafikusok, fotósok, színészek, magazinunk szerkesztői javították a borús vasárnapi hangulatot. Ma, a huszonhatodik kiadásban egy párkányi fiatalember mutatkozik be nekünk.

Ő Sárai Zoltán, alias Zolta.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ha azt mondjuk Párkány, mi jut eszünkbe?

A Mária Valéria híd, Simon-Júda napi vásár, a kilátó az Esztergomi bazilikára és így tovább… Viszont sokunknak elsőre a zene az, amivel ez a csodás város összeköthető. A határ menti város hírnevét öregbíti már jó ideje a Jóvilágvan zenekar, a régi és új hiphopgeneráció Penge Barizzal, Markó Csabival, Enyimé-vel és AijóNéppel az élen. Számomra hasonló powerrel bír a Párkányi DJ Harcosok csapata is. A srácok, akik lezseren, vígan, teli doboz lemezzel jönnek és csinálnak olyan (kizárólag bakelitlemezes) bulit, hogy az ész megáll.

Mai szelektorunk Zolta, a crew egyik tagja, aki így mutatkozik be nekünk:

Sárai Zoli vagyok, áprilisban tripla X, 21 hónapja apa. Jelenleg minden időmet igyekszem vele lenni, másra nem is nagyon jut idő, de egyáltalán nem bánom. Egyébként a gyerek már most zenefüggő! Minden nap lemezezünk. Kedvenc száma a Daft Punktól az Aerodynamic – majd a gitárszólót el is fogja játszani valami alapsulis ki-mit-tudon 🙂

Zoli és a zene:

Hasonlóképpen, mint fia, pici kora óta rajong a zenéért. Az első walkmanjét 9 évesen kapta, a rádióból felvett zenéket hallgatta kazikról: Eiffel 65, Gigi D`Augustino, Scatman, Bomfunk MC’s és hasonló 90-es évekbeli himnuszok. Tíz évesen került a párkányi gimibe, ahol olyan klasszikusokkal kezdett ismerkedni, mint Eminem frissen megjelent bemutatkozó albuma, vagy Dr. Dre második albuma, a 2001. Ezzel be is szippantotta emberünket a hiphopkultúra és egész tinédzser korára hatással volt.

16 évesen már kiengedtek a szüleim egész éjszakára partizni, akkor egyszer disco helyett a legendás újvári Hármasban kötöttünk ki valami eszement drum and bass-akción, és amit ott tapasztaltam, az minden addigi zenétől és bulitól nagyon különbözött, de egyből magával ragadott….

Azóta az elektronikus- és a partikultúra lett a fő szenvedélye. 20 évesen kezdte a bakelitlemezek gyűjtését többféle stílusban. Fivérével berendezték a Pinyodiscot, ahol a mai napig pörögnek a lemezek. A lemezek gyűjtésében az irányt a Ninja Tune kiadó, a Tilos Rádió meg a jamaikai DJ-kultúra adta. Zolit láthattuk és hallhattuk lemezezni pár hónapja az NFG klubban, kisebb bulikon szerte felvidéken, illetve gyakran törzshelyükön, Esztergomban.
Megkértem Zolit, soroljon fel párat kedvenc albumaiból és mixeiből. Szövegileg és zeneileg az abszolút etalon a NaS – Illmatic. Ami a dubzenét illeti, a The Upsetters – Super Ape 1978-ból. További nagy kedvenc a Krueder & Dorfmeister – K&D Sessions, amihez hozzátette, reméli, mindenkinek ismerősen hangzik a név. Akinek nem, az pedig azonnal hallgassa meg az albumot. Kedvenc DJ mix a Coldcut & Dj Food – Stoned… Chilled… Groove… Hatalmas rajongója a 90-es évek trip hop-jának:

Afterokra, gyereket altatni vagy meditálni ennél jobb nincs… Milliószor hallgattam, a YouTube-ra is muszáj volt feltöltenem, amikor nem találtam…

Pár örök kedvenc előadó: Leftfield, Four Tet, Rhythm & Sound, Laurent Garnier, Roots Manuva, James Lavelle, Daft Punk, Modeselektor, LTJ Bukem, magyarok közül Palotai papa, Caduceus, Naga, Titusz (a Belga DJ-je), Anima Sound System.

Zoli és a párkányi szcéna:

Párkány pici város, tele zeneszerető fiatalokkal… Tulajdonképpen a zenei szcéna Párkányban egy nagy baráti kör, tele nyitott, kreatív, vicces, full eredeti, vagány gyerekekkel… kurvajó spontán jamek szoktak összejönni…

Huszonhatodik szelektorunkat először az NFG-ben hallottam zenélni és azóta azon dolgoztam és sürgelődtem, hogy legyen egy Vikkendhouse-mix vele is. Kisebb várakozás után kaptunk is egy eredeti analóg mixet tőle.

A szerző üzenete a mixhez:

Kedvenc zenékből 30 perces mix lehetetlen… Így inkább a kedvenc breakbeatek közül válogattam. A break stílussal kerültem a partikba és imádom a mai napig… Minden zene ezredforduló utáni évekből van és van benne magyar vonatkozás is. Még így is 40 perc. Mindenféle korrekciótól meg retustól mentes felvétel, fogadjátok szeretettel!

A mix:

Tracklist:

1. Evil Nine – Technology

2. PMT – Gyromancer (Elite Force remix)

3. Fine Cut Bodies – Trekk Far (Elite Force remix)

4. La Liga – What U wanna (Koma & Bones remix)

5. Soul of Man – Shake’em down (Dylan Rhymes remix)

6. PMT – Deeper water (Koma & Bones remix)

7. Evil Nine – Less Stress

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább