Az év egyik legpompásabb alkotásának ígérkezik Guillermo Del Toro saját forgatókönyvéből készített új filmje, amely elnyerte tavaly a Velencei Filmfesztivál fődíját, és idén jó eséllyel indul az Oscar-versenyben is.

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/12. számában.

A múlt század 60-as éveiben játszódik, egy alternatív történelemben, ahol Elisa egy takarítónőként dolgozik egy olyan laboratóriumban, ahol titokban tartanak fogva valamilyen ember formájú misztikus, különleges vízi lényt.

Amikor a bájos Sally Hawkins által megformált néma takarítónő felfedezi őt, egy érzékeny románc alakul ki köztük, egyszer csak azon agyalnak, hogyan is lehetne onnét megszökni.

Del Toro akkor van igazán elemében, amikor bizarr, fantasztikus lényeket ötvözhet horrorelemekkel egy felnőttmesében, melyben különleges szerep jut az érzelmeknek is. A faun labirintusa óta talán a legjobb filmjével állunk szemben.

Vetítik február 15-től.

MEGOSZTÁS
Szilvási Tibor
Európai, szlovákiai magyar, környezet-, állat- és emberbarát fickó vagyok, 2008-tól hír- és kattintásvadász, nyelvtannáci firkász.„Always Look on the Bright Side of Life“ (Monthy Python)