Heti programajánló: Táncház, jazz, rock, színház és megannyi más esemény vár!

Az eddig csak hétvégi, zenés programokat felvonultató rovatom immáron egész hetesre nőtt és a zenés eseményeken kívül más kultúreseményeket is bemutat, mint a környéken megrendezendő színdarabok, előadások, workshopok. A térkép ugyancsak bővül, hiszen mostantól nagyobb távlatokban kalauzollak titeket, így szélesebb körben is megtalálhatjátok a számotokra releváns eseményeket!

Menjünk át a hét kultúrprogramjain!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat csütörtöktől szerdáig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Csütörtök (febr. 22.)


In Jazz We Trust pres. Cha Bad

Nu Spirit Club, Pozsony 

Csütörtök este Pozsony multikulti klubjában, a Nu Spirit Clubban egy különleges jazzkoncert készülődik! Egy kassai jazzbanda, a Cha Bud tart lemezbemutatót. Az új album címe Nice To Eat You. A lemez keresztelőjét Peter Lipa végzi majd.

Az est folyamán fellép Petijee a Space Cats nevű együttesével valamint a szlovák cimbalomművész, Stroon.

Az eseményt itt találod.

///

Péntek (febr. 23.)


A blues két generációja

Sup-Sup Music Club, Somorja

A szlovák blues két nagymenője, egyben két külön gennerációja, Peter Cmorik és Peter Lipa ad koncertet péntek este Somorján. A limitált számú belépők ára 17 euró, így ha minőségi bluesra vágysz egy szuper környezetben, időben foglalj jegyet!

A rimaszombati koncertjükről pár felvétel és egy rövid interjú a két művész úrral:


James Grow (HU) & Alexander Vayas

NFG klub, Dunaszerdahely

Az NFG klubban újra az ütemesebb beateké lesz a főszerep. Tisztelét teszi nálunk James Grow, aki a budapesti HI!FLY rendezvényszervező csapatot erősíti. Elektronikus zenei stílusa széles skálán mozog, ebből kapunk egy háromórás ízelítőt az este folyamán.
A gyülekezős közönségmelegítőt a bakelitlemez-pápa, Alexander Vayas játssza.

A vizuálról És Kész gondoskodik. Az eseményt itt találod.

James Grow a budapesti Dunán:


MORF (house & techno session)

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

A komáromi City Reboot csapat által szervezett MORF bulik az ottani négynegyedes ütemek védjegyévé váltak. A Rév klubban zajlik szombat este az esemény, melyre a szlovák house szcéna jelentős figuráját, Milos-t hívták meg, de a Dunaszerdahely nevét világszerte hordozó dub-techno duó, a Liquid Delay is megmutatkozik az este. A komáromi szupportot Varvakt és Dilemma biztosítja.

///

Szombat (febr. 24.)


A Pósfa zenekar táncháza

NFG klub, Dunaszerdahely

A Fölszállott a páva című műsor kategóriagyőztese, akikre méltán lehet büszke minden csallóközi népdalkedvelő! Szombat este az NFG klubban a Pósfa zenekar húzza majd a talpalávalót! Az estén két táncoktató pörgetteti majd a fiúkat és a lányokat. Kapunyitás 21:00-kor, a táncház pedig 22:00-kor kezdődik.

A Pósfa zenekar bemutatkozó videója:


Rivalda Színház – Kabaré Est

Csaplár Benedek VMK, színházterem, Dunaszerdahely

Kabaré két felvonásban. A régmúlt legismertebb kabaréjelenetei egy előadásban. A jól ismert fergeteges humor, új köntösben!

Szereplők: Pataky Ádám, Rédei Roland, Scheer Gábor, Szabó Manyi, Sziklai Krisztina

Közreműködik: Süke István

Belépő: 9-, illetve 7 euró


Táncfórum Est

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Jobbnál jobb táncesemények szerveződnek a környéken!

A május 18-19. én Dunaszerdahelyen megrendeződő Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozót megelőző  Táncfórum Est első állomása szombaton a komáromi Rév lesz.

Az est programja: 19:00 órától Hégli Dusan koreográfus és Dr. Agócs Gergely néprajzkutató előadása, majd kötetlen beszélgetés következik az előadókkal az éjszakát pedig egy hamisítatlan táncházzal koronázzák.


Phoenix RT, Burnout, Fatal Error

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Három feltörekvő rockzenekar egy este a Soul Hunter Music Club színpadàn. A szokásos soulos őrület garantált!

A koncertek időrendje:

20:00 – Fatal Error
21:00 – Burnout
22:20 – Phoenix RT

Belépő: 6 euró, az eseményt itt találod.

///

Vasárnap (febr. 25.)


Sanzonest

Kultúrház, Csallóköznádasd

Ha még nem voltál Sanzonesten és szereted az igényes fogalmazású és komoly mondanivalójú megzenésített verseket, dalokat, vasárnap a csallóköznádasdi kultúrházban a helyed!

A helyi Csemadok szervezésében fellépnek: Rák Viki, Lakatos Róbert, Derzsi György és Vadkerti Imre.

Közreműködnek: Kuti Sándor (cimbalom) és Novák Csaba (nagybőgő).

A belépő elővételesen 5 euró, a helyszínen 7 euró. Az eseményt itt találod.

Kedvcsinálónak hallgasd meg Rák Viki sanzonját:

Hétfő (febr. 26.)


Akarsz-e és tudsz-e boldog lenni? 

Bagdy Emőke előadása

VMK, Nagymegyer

Hétfőn este, 18.00 órakor Akarsz-e és tudsz-e boldog lenni? címmel tart előadást Bagdy Emőke pszichológus Nagymegyeren, a Városi Művelődési Központban.

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Médiaszereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé.

Belépő 9 euró.

///

Kedd (febr. 27)


A Tollas Rádió 84. adása

NFG klub, Dunaszerdahely

Csallóköz elsö és egyetlen rádiója, a Tollas Rádió élőben sugározza 84. adását az NFG klubból. Az élő adásba beülhetsz, meghallgathatod a műsorokat, hozzászólhatsz és betekintést nyerhetsz a rádió működésébe.

Az adás első felében Antal Ágotával beszélgetünk frissen megjelent könyvéről, majd Hipik Anna verses rovatában megismerhetünk kortárs magyar költőket, Varga Bianka kultúrgázában említésre kerül minden hasznos kultúresemény, Kovács Andrea estimeséje után pedig élő filmes FujiPetivel a rádió filmesztétájával.


Az asszony körbe jár (bohózat két felvonásban)

Csaplár Benedek VMK, színházterem, Dunaszerdahely

Briliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől a házasság természetéről. Rajtaütés, rendőrség, ökölharc… Dominóként borulnak a házasságok, válnak Chanalék, Renauxék, kézről kézre járnak az asszonyok és nincs megállás, mert minden szerető unalmas zsarnokká válik, amint férj lesz belőle.

A belépő tagoknak 9,90 euró, nem tagoknak 11,90 euró

///

Szerda (febr. 28.)


Budapest Bár – Itt van a város turné

Csaplár Benedek VMK, színházterem, Dunaszerdahely

Az idén 10 éves Budapest Bár már sokszor bebizonyította: több hétre való feltöltődést, élményt ad egy-egy koncert a közönségnek. A koncert este 19:00 kor kezdődik.

Az eseményt itt találod.


Zorán-koncert

VMK, Somorja

Egy csodás kis korona a heti programajánló utolsó napjára! Szerda este 19:00 órától korunk egyik legnagyobbja, Zorán ad koncertet 2018-as turnéjának keretein belül a somorjai Városi Művelődési Központban.

Az elővételes jegy (ami gyorsan fogy) 23-, míg a helyszínen vásárolt 25 euró lesz. A koncerten olyan grandiózus zenészek mutatkoznak meg, mint Sipeki Zoltán gitárvirtuóz, Gátos Iván zongorista, Csányi István szaxofonművész, valamint három vokalista hölgyemény, Óvári ÉvaKabelács RitaPéter Barbara személyében.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább