„A sikernek ára van, nem titka”

A dunaszerdahelyi születésű Szabó László az online marketing szakmában tevékenykedik. Mint a Growww Digital társalapítója és növekedési szakértője lett idén a szlovák Google külsős szakmai trénere, export témában. A tehetséges fiatalemberrel e kapcsán is beszélgetett a Dunaszerdahelyi.sk.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Az alap- és középiskolát Dunaszerdahelyen végezte. Magyar közegből került aztán Pozsonyba az egyetemre…

Igen, a pozsonyi Comenius Egyetem menedzser szakán végeztem. A felvételinél segített, hogy a középiskolában elég jól ment a matek és az angol, pont ebből a kettőből volt a felvételi. Viszonylag nehéz volt bekerülni, de úgy érzem, az akadémiai szlovákot megugrani egy egyébként jó színvonalú Vámbéry Gimiből kikerülve is kihívás volt, de nem lehetetlen kihívás. Az én példám is mutatja, hogy bizony „bőven lehet” magyar iskolából kikerülve is érvényesülni a szlovák közegben. Erre egyébként számtalan példát tudnék felsorolni, elég, ha csupán a baráti körömben nézek is szét.

Az egyetemi évek meghatározóak voltak?

Az egyetem arra nagyon jó volt, hogy megtanított bennünket gondolkodni. Azt akarták, hogy a lényeget tanuljuk meg, s lássunk a dolgok mögé. Az egyik kedvenc tanárom például egyszer egy teljesen blőd témából íratott tesztet velünk, majd a következő órán lecsapta elénk a jegyzeteket, és azt mondta, hogy ha hülyeséget kérdeznek tőlünk, merjük kimondani akár azt is, hogy az hülyeség…

Az interjú további része elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább